Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2007

CRETA FARM: Μεγάλο deal στις ΗΠΑ

Θα έχετε ακούσει την παροιμία ”αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι… κότες”. Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι ισχύει στην περίπτωση της CRETA FARM, για την οποία πολλά και ”υπαινικτικά” γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με την ΕΛΓΕΚΑ.

Ωστόσο, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναμένεται να προκύψει κάτι περισσότερο από μια συμφωνία διανομής προϊόντων (για μετοχική συνεργασία ή κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει ούτε… σκέψη, όπως ενημερώθηκε αρμοδίως η στήλη), η μεγάλη είδηση βρίσκεται… αλλού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο, η CRETA FARM θα ανακοινώσει joint venture με μεγάλη αμερικανική εταιρία (μία από τις μεγαλύτερες της εκεί αγοράς), κάνοντας το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για την ”κατάκτηση” της τεράστιας καταναλωτικής αγοράς των ΗΠΑ.

Όπως μαθαίνουμε, η συμφωνία αφορά στην παραγωγή σειράς προϊόντων της CRETA FARM από την αμερικανική εταιρία και στη διανομή της κατ’ αρχάς σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, με την έναρξη της παραγωγής να λαμβάνει χώρα περί τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε οι θετικότατες συνέπειες στον τζίρο και στα κέρδη θα πρέπει να αναμένονται κυρίως από το 2008.

Πρακτικά λοιπόν η εταιρία μπαίνει πλέον στη φάση της διεθνούς εκμετάλλευσης της παγκόσμιας ”πατέντας” (σ.σ. που σημαίνει και ξεχωριστά έσοδα από τη χρήση της πατέντας αυτής) την οποία έχει κατοχυρώσει, τα αλλαντικά με ελαιόλαδο αντί για λίπος.

Αλλαντικά υγιεινά που αποτελούν μέρος της ”μεσογειακής”, παραδοσιακής αγροτικής διατροφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v