Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2015

Η Lamda και η πρόσκληση σε διάλογο για το Ελληνικό

Η Lamda και η πρόσκληση σε διάλογο για το Ελληνικό

Ανοικτός σε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση για το τελικό σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού εμφανίζεται ο όμιλος Λάτση, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη χθεσινή ανακοίνωση της Lamda Development.

Η ανακοίνωση της εταιρείας που κατέθεσε τη μοναδική προσφορά στο διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη για «σκανδαλώδη» υπόθεση και για «επανεξέταση με στόχο την ακύρωση», ήταν προσεκτικά διατυπωμένη.

Και κατέληγε πως «η Lamda Develοpment παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη διαλόγου και γόνιμης συνεννόησης με το Ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με το έργο του Ελληνικού». 

Η υπόθεση του Ελληνικού είναι δύσκολη άσκηση για την κυβέρνηση καθώς η υπόσχεση για ακύρωση του διαγωνισμού είχε αποτελέσει σημαία του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, όμως, έχει υπογραφεί η πρώτη σύμβαση με τη Lamda Development ενώ στο σχήμα συμμετέχουν ισχυρά επενδυτικά οχήματα από το Αμπού Ντάμπι (Al Maabar) και την Κίνα (Fosun).

Ηδη κυκλοφορούν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Ελληνικό θα γίνει... πάρκο, αλλά οι πιο ψύχραιμοι παρατηρητές θεωρούν πως θα αναζητηθεί τρόπος αξιοποίησης, αφού πρόκειται για το σημαντικότερο ακίνητο της χώρας.

Γι' αυτό πιθανώς και ο όμιλος Λάτση εμφανίστηκε χθες διαλλακτικός, μετά τη σκληρή επίθεση του κ. Λαφαζάνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v