Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2015

Ο Βαρουφάκης, η Δανάη Στράτου και η… βόλτα στο λιμάνι

Ο Βαρουφάκης, η Δανάη Στράτου και η… βόλτα στο λιμάνι

Μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου επισκέφθηκε την Παρασκευή τις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε., θυγατρικής της κινεζικής Cosco, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης ξεναγήθηκε στο χώρο του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων που διαχειρίζονται οι Κινέζοι και στη συνέχεια γευμάτισε με τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου. 

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τις εικόνες που συνάντησε στο λιμάνι και υποστήριξε πως το θέμα με το διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΠ θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα στον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται πως ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έχει ταχθεί κατά της πώλησης του 67,7% του ΟΛΠ με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από την κινεζική πλευρά.

Η επίσκεψη Βαρουφάκη πιθανώς αποτελεί και ένα μήνυμα της κυβέρνησης προς το Πεκίνο, καθώς υπήρχε και τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής κινεζικής τηλεόρασης στο οποίο έγιναν και δηλώσεις.

Πάντως, με δεδομένες τις δηλώσεις «διπλής ανάγνωσης», στον Πειραιά περιμένουν το τέλος Μαρτίου και τις αλλαγές που θα γίνουν στην περίφημη «Κεντρική Σύμβαση Παραχώρησης» (Master Concession) που θα υπογράψει ο μελλοντικός αγοραστής του ΟΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v