Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2015

Θολά νερά στο «Παράκτιο Μέτωπο» της Αττικής

Θολά νερά στο «Παράκτιο Μέτωπο» της Αττικής

Τον μπελά του βρήκε ο επικεφαλής της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» Αριστείδης Ματιάτος ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνάντηση με δημάρχους της παραλιακής ζώνης του Λεκανοπεδίου.

Η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» είχε ιδρυθεί με στόχο την ενιαία αξιοποίηση κι ανάπτυξη της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας, της παραλιακής ζώνης από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.

Η νέα κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει να συγχωνεύσει διάφορους οργανισμούς που διαχειρίζονται κρατική περιουσία.

Ετσι μετά τη συνάντηση Ματιάτου με δημάρχους υπήρξε παρέμβαση του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται πως σε αυτή δεν είχε κληθεί εκπρόσωπος της περιφέρειας που έχει ρόλο στην ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων ζωνών.

Υπενθυμίζει επίσης στον κ. Ματιάτο και στο υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» πως είναι προς αντικατάσταση.

Πάντως, η άλλη πλευρά επισημαίνει πως για όσο διάστημα παραμένει στη θέση της οφείλει να εργάζεται…

Στην αγορά ακινήτων υποστηρίζουν πως δεν είναι βέβαια η συγχώνευση της εταιρείας με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τα έσοδα από την πώληση/αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ οδεύουν κατευθείαν για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, αν δεν αλλάξει ο ιδρυτικός νόμος του Ταμείου. Αντίθετα, τα έσοδα της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» μπορούν π.χ. να επιμεριστούν στους δήμους της περιοχής κ.λπ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.  Ματιάτος ανήκει στο στενό κύκλο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v