Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2015

Σφηνάκια για Επίλεκτο, Mega Channel και πωλητήρια σε εταιρίες

Σφηνάκια για Επίλεκτο, Mega Channel και πωλητήρια σε εταιρίες

MEGA CHANNEL: Μικρή αύξηση κύκλου εργασιών (από 77,2 σε 78,3 εκατ. ευρώ), περιορισμός ζημιών προ φόρων από τα 23 στα 16,2 εκατ. ευρώ και θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές που μείωσαν κάπως τον καθαρό δανεισμό ήταν τα βασικά σημεία των περυσινών οικονομικών στοιχείων του «μεγάλου καναλιού».

Ο ορκωτός ελεγκτής επανέλαβε για μια ακόμη φορά το «ενδεχόμενο ανεπάρκειας κεφαλαίων κίνησης» για το επόμενο δωδεκάμηνο, ωστόσο η διοίκηση του Mega εκτιμά πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί είτε από τη λειτουργία της εταιρίας (βλέπε πολιτική πιστώσεων), είτε από τους βασικούς της μετόχους.

 

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Μέσα στο πρώτο φετινό εξάμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού βιοαερίου ισχύος 5,25 MW για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. H χρηματοδότηση του project έχει εξασφαλιστεί.

Η εισηγμένη δραστηριοποιείται σε δύο τομείς: Πρώτον, στην ενέργεια σημειώνει κερδοφόρο αποτέλεσμα μέσω του υπάρχοντος αιολικού πάρκου και προτίθεται με τα κέρδη αυτά να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω διείσδυσή της στο χώρο.

Δεύτερον στην κλωστοϋφαντουργία, που περιορίζει το ύψος των ζημιών της (-1,1 εκατ. στο εξάμηνο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2014) και που ίσως στο τρέχον εξάμηνο το ποσό αυτό μαζευτεί περαιτέρω λόγω της χαμηλότερης συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ.

 

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Παραιτήθηκε χθες στην Κύπρο η ειδική διαχειρίστρια των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας κ. Άντρη Αντωνιάδου.

Στο αντικείμενο της κ. Αντωνιάδου περιλαμβανόταν και η πώληση εταιριών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ωστόσο από το Μάρτιο του 2013 έως σήμερα η μόνη εταιρία που πουλήθηκε (στον Όμιλο Alpha Trust) ήταν η Κύπρου ΑΕΔΑΚ.

Αντίθετα:

• Η Κύπρου Χρηματιστηριακή έβαλε λουκέτο παρά την ύπαρξη σημαντικού αγοραστικού ενδιαφέροντος.

• Προς πώληση εξακολουθούν ακόμη να βρίσκονται η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, η Λαϊκή ΑΕΔΑΚ, η Λαϊκή Leasing και η Λαϊκή Factoring.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v