Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2015

ΤΙΤΑΝ: Τα χθεσινά αποτελέσματα και η τιμή της μετοχής

ΤΙΤΑΝ: Τα χθεσινά αποτελέσματα και η τιμή της μετοχής

Δεν λείπουν εκείνοι που θεωρούν την τρέχουσα τιμή του Τιτάνα στο ταμπλό «απαιτητική», επικαλούμενοι πότε τη μεγάλη άνοδο που έχει σημειώσει η μετοχή σε ένα τόσο δυσμενές κλίμα για τη χώρα (+52% στη διετία, +5% στο εξάμηνο) και πότε το υψηλό P/E του τίτλου (56 φορές με βάση τα καθαρά κέρδη των 31 εκατ. ευρώ του 2014).

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως το περυσινό πέρασμα των αποτελεσμάτων από τις ζημιές στα κέρδη οφειλόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κονδύλι των συναλλαγματικών διαφορών που από τα -18,3 εκατ. διαμορφώθηκε στα +31 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά όμως:

Πρώτον, η μετοχή θα μοιράσει φέτος στους κατόχους της 0,30 ευρώ (0,10 πέρυσι), γεγονός που οδηγεί σε μερισματική απόδοση 1,4% για τον κοινό τίτλο (όσο περίπου και το επιτόκιο της προθεσμιακής κατάθεσης) και 3,1% για τον προνομιούχο!

Δεύτερον, σύμφωνα με τους αναλυτές, όλα δείχνουν πως η σαφώς ανοδική πορεία σε Αμερική και Αίγυπτο σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση στην Τουρκία θα οδηγήσει σε μεγάλη άνοδο τα φετινά κέρδη του ομίλου.

Τρίτον, οι υποστηρικτές του «χαρτιού» πιστεύουν πως η μετοχή θα πρέπει να αποτιμάται με βάση τα μέσα κέρδη μιας πενταετίας ή δεκαετίας και πως η εταιρεία φαίνεται να μπαίνει στην ανοδική φάση του κύκλου.

Και μάλιστα, μπαίνει στην ανοδική φάση του κύκλου, με την ελληνική ζήτηση στα πολύ χαμηλά της, με τον καθαρό δανεισμό του ομίλου να βρίσκεται στα μισά επίπεδα του 2009 και με την εισηγμένη να έχει κλειδώσει πενταετές ομολογιακό δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25%.

Η συνέχεια λοιπόν επί της -χρηματιστηριακής- οθόνης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v