Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2015

Tips για τα αποτελέσματα της Πειραιώς

Tips για τα αποτελέσματα της Πειραιώς

Αναβαλλόμενος Φόρος: Πρόσθετο αναβαλλόμενο φόρο περίπου 200 εκατ. ευρώ αναγνώρισε η Τράπεζα Πειραιώς κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου της χρήσης 2014.

Η πρόσθετη αναγνώριση δικαιολογείται ως αποτέλεσμα της απορρόφησης της Γενικής Τράπεζας, κίνηση που βελτιώνει τις προοπτικές κερδοφορίας.

Όλα αυτά βέβαια πριν από την παράταση της αβεβαιότητας.

 

Εκροή καταθέσεων: Μείωση καταθέσεων κατά 6,9 δισ. ευρώ εμφάνισε στο πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς η Πειραιώς, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε χάσει περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Οι εκροές, όπως αναφέρει η τράπεζα, ελαχιστοποιήθηκαν, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015. Η ανησυχία επανήλθε, βέβαια, από την περασμένη Τετάρτη για όλο το τραπεζικό σύστημα.

 

Κατακρήμνιση επιτοκίων για προθεσμιακές: Η εκροή καταθέσεων δεν επηρέασε την πτωτική τάση του κόστους των προθεσμιακών καταθέσεων, η οποία συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Παρά την πολιτική αβεβαιότητα, το επιτόκιο των νέων προθεσμιακών καταθέσεων στο τέλος Φεβρουαρίου 2015 διαμορφώθηκε στο 1,73% από 1,93% τον Δεκέμβριο και 2,25% τον Σεπτέμβριο του 2014.

 

Περιορισμός Δικτύου Καταστημάτων: Το δίκτυο του oμίλου μειώθηκε κατά 274 καταστήματα στη διάρκεια του 2014, εκ των οποίων 234 στην Ελλάδα.

Έτσι η Πειραιώς πέτυχε τρία χρόνια νωρίτερα τον στόχο του σχεδίου αναδιάρθρωσης για 870 καταστήματα το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v