Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2015

Οι εκτιμήσεις της Alpha για τα NPLs και οι αλλαγές στην Εθνική

Οι εκτιμήσεις της Alpha για τα NPLs και οι αλλαγές στην Εθνική

ΕΤΕ: Στην αντικατάσταση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου θα περιοριστούν σε αυτή τη φάση οι αλλαγές στην Εθνική.

Όπως είναι γνωστό το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα και θα εκλέξει ως νέα μέλη την κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία προορίζεται για τη θέση του προέδρου, και τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη ο οποίος θα αναλάβει χρέη διευθύνοντος συμβούλου.

Ο τελευταίος πέρασε την περασμένη Τρίτη από τον έλεγχο καταλληλότητας του SSM και η τυπική έγκριση αναμένεται να φθάσει στην ΤτΕ και από εκεί στην Εθνική σήμερα.

Στον αντίποδα, δεν κινήθηκε καμιά διαδικασία για όσους προορίζονται να αναλάβουν χρέη αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν οι υπόλοιπες θέσεις θα μείνουν ως έχουν και οι αλλαγές θα διενεργηθούν σε εύθετο χρόνο.

 

ALPHA BANK: Την εκτίμησή της ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία για νέο πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδας και εταίρων τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα κορυφώσουν στο τρίτο ή στο τέταρτο τρίμηνο του έτους εξέφρασε η διοίκηση της Alpha

Στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές η διοίκηση της τράπεζας περιέγραψε ως δύσκολη την κατάσταση με τα NPLs κυρίως στο μέτωπο των στεγαστικών δανείων.

Σημειώνεται ότι στο δ' τρίμηνο του 2014 οι νέες επισφάλειες στα στεγαστικά ανήλθαν σε 247 εκατ. ευρώ μετά από τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης!

Η Alpha έχασε στο τρίμηνο Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου καταθέσεις 6,4 δισ. ευρώ λόγω της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας. Έτσι στο τέλος Φεβρουαρίου η χρηματοδότηση από το ευρωσύστημα έφθασε στα 22,4 δισ. ευρώ.

 

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΕΚΡΟΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: Από την περασμένη Τετάρτη εντάθηκε και πάλι σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη το κλίμα ανησυχίας μεταξύ των καταθετών.

Παρότι οι εκροές είναι μικρές σε σχέση με τα επίπεδα που είχαν φθάσει λίγο πριν από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, οι ερωτήσεις και οι επισκέψεις στο γκισέ είναι σχεδόν ανάλογες σημειώνουν τραπεζικά στελέχη.

Ως εκ τούτου απαιτείται γρήγορη εκτόνωση στη νέα κρίση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v