Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2007

ΓΕΚΕ: Το μεγαλύτερο... ”μουλάρι” της Σοφοκλέους

Τώρα που δεκάδες μετοχές έχουν κερδίσει από 30% έως 70% κατά τους τελευταίους έξι μήνες, πολλοί είναι οι επενδυτές που αναζητούν τίτλους οι οποίοι ”έχουν μείνει πίσω”.

Σκοπός τους είναι να πουλήσουν τα χαρτιά που έχουν ανέβει πολύ και να αγοράσουν άλλα, που ”έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους”.

Η υπόθεση βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολη. Τέτοια χαρτιά σπανίζουν.

Ωστόσο, υπάρχει η ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President), που είναι η μόνη ίσως εισηγμένη στη Σοφοκλέους η οποία διαπραγματεύεται κάτω από τη λογιστική της αξία (κεφαλαιοποίηση 57,5 εκατ., ίδια κεφάλαια 64,9 εκατ. ευρώ) σημειώνει υψηλή κερδοφορία (1,84 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο) και διανέμει ικανοποιητικό μέρισμα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι διαπραγματεύονται σήμερα στη Σοφοκλέους εταιρίες με κεφαλαιοποίηση γύρω στα 60 εκατ. ευρώ (ακριβότερα από τη ΓΕΚΕ), που έχουν να σημειώσουν κέρδη από τότε που ο Σταμάτης Κόκκοτας δεν είχε... φαβορίτα.

Ή επίσης, υπάρχουν άλλες μετοχές που έχουν υπερδιπλάσια κεφαλαιοποίηση από τη ΓΕΚΕ και επιτυγχάνουν ετήσια κέρδη όσο η τελευταία μέσα σε ένα τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η ΓΕΚΕ συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ”μουλάρια” της Σοφοκλέους.

Στις μετοχές εκείνες δηλαδή που ”δεν κουνιούνται με τίποτε” (-0,6% τον τελευταίο μήνα, +3,95% στο τελευταίο δωδεκάμηνο) και που παρουσιάζουν εμπορευσιμότητα για κλάματα... (ούτε 92.000 κομμάτια μέσα σε ένα ολόκληρο έτος).

Λες και δεν διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο...

Ενώ κάτι άλλα περήφανα... άτια γράφουν αποδόσεις με το τίποτα. Μα τι... τρώνε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v