Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 13 2007

Το ξέρουν, το ξέρουμε, το ξέρουν και οι επενδυτές

Εδώ και χρόνια το euro2day.gr εστιάζει συστηματικά στο μείζον θέμα της αξιοπιστίας στη Σοφοκλέους, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα αξιοπιστίας και ενημέρωσης των μετόχων.

Δυστυχώς, η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ΕΧΑΕ μας επιβεβαιώνει απόλυτα.

Τα μικρά ποσοστά αύξησης στη ”θετική γνώμη” των ερωτηθέντων για τη Σοφοκλέους, από 33% σε 42% μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, δεν δικαιολογούν πανηγυρισμούς.

Τουναντίον, πρέπει να γίνουν αφορμή για μεγάλο προβληματισμό.

Διότι τα δύο τελευταία χρόνια η Σοφοκλέους έχει καταγράψει

σχεδόν συνεχή ανοδική πορεία.

Κι ακόμη και σήμερα, το 48% ΔΕΝ θέλει να επενδύσει στο χρηματιστήριο, παρά το γεγονός ότι ο τόκος δίνει… ψίχουλα.

Η απάντηση υπάρχει στην ίδια έρευνα.

Το 85% των ερωτηθέντων επιμένει ότι θέλει περισσότερη ενημέρωση των επενδυτών, ενώ επηρεάζεται από το πολύ κακό παρελθόν της αγοράς.

Κοινώς η δουλειά των αρχών παραμένει ημιτελής. Το ξέρουν οι ίδιοι, το ξέρουμε κι εμείς, κι απ’ ό,τι φαίνεται το ξέρουν και οι Έλληνες επενδυτές!

Το κακό είναι ότι το τελευταίο διάστημα αντί να υπάρχει ακόμη πιο μεγάλη εγρήγορση (στην άνοδο γίνονται τα μεγάλα κόλπα) παρατηρείται μια... ”χαλάρωση” εκ μέρους των αρχών, συνδεδεμένη ίσως με τη σχετική ”ευδαιμονία” που επικρατεί στην αγορά.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Τώρα είναι η ώρα να ενταθούν οι προσπάθειες να μπει ”χαλινάρι” στους αμετανόητους. Μετά, αν και όταν η αγορά ”γυρίσει προς τα κάτω”, θα είναι πολύ αργά για ΟΛΟΥΣ.

Υ.Γ.: Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι η αδράνεια των αρχών στο ζήτημα των καταγγελιών που έγιναν στην Καλπίνης - Σίμος μας έχει προξενήσει πολύ κακή εντύπωση.

Οι πρωταγωνιστές μπορεί να τα βρήκαν μεταξύ τους και να σταμάτησε το... κράξιμο. Ουδόλως μας ενδιαφέρει.

Κάποιοι όμως έπρεπε να έχουν κληθεί να δώσουν πλήρεις και πειστικές εξηγήσεις, προκειμένου να προστατευτούν οι μέτοχοι, είτε από τη διασπάθιση της περιουσίας της εταιρίας είτε από τον κακόβουλο συκοφάντη, αν οι καταγγελίες ήταν ψευδείς.

Αλλιώς οι αρχές υποβιβάζονται, όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο συνάδελφος Βασίλης Βαλαμβάνος, στον ρόλο του... τροχονόμου, ανάμεσα στα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Υ.Γ. 2: Αν οι καταγγελίες του συγκεκριμένου μετόχου είναι ψευδείς, γιατί οι βασικοί μέτοχοι τους οποίους έθιξε δημοσίως -και ενώπιον άλλων μετόχων τους- δεν προχωρούν σε μηνύσεις για τη συκοφαντική δυσφήμιση που έχουν υποστεί;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v