Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2015

Ο Πάνος Σκουρλέτης και το... γράψιμο του αιώνα

Ο Πάνος Σκουρλέτης και το... γράψιμο του αιώνα

Η επιστολή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ) προς τον υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη, αφήνει ευθείες βολές για τον τρόπο με τον οποίον ο τελευταίος αντιμετωπίζει έναν τόσο σημαντικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο ΣΕΒΚ θέλησε να ενημερώσει τον κ. Σκουρλέτη για τις αρνητικές -όπως πιστεύει- επιπτώσεις που θα είχε στον κλάδο η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (μείωση ανταγωνιστικότητας, αύξηση ανεργίας).

Ωστόσο, η εμπειρία που αποκόμισε ο Σύνδεσμος μάλλον ήταν τραυματική και περιγράφεται χαρακτηριστικά από το κείμενο που τελικά έστειλε στο νέο υπουργό

«Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να σας συναντήσουμε, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, που έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων, τις δυσοίωνες προβλέψεις για κίνδυνο αφανισμού του, με συνέπεια την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, τούτο κατέστη αδύνατο.

Στα εκατό χρόνια από της ιδρύσεως του Συνδέσμου μας, είναι η πρώτη φορά που ο Σύνδεσμός μας, ο οποίος εκπροσωπεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας εισπράττει την αδιαφορία από αρμόδιο, περί τα εργασιακά, υπουργό»...

Μια και συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία εκατό χρόνια, μιλάμε για το... γράψιμο του αιώνα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v