Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 14 2015

Σφηνάκια για Πανγαία, NBGI και υπό εκκαθάριση ΑΤΕ

Σφηνάκια για Πανγαία, NBGI και υπό εκκαθάριση ΑΤΕ

ΠΑΝΓΑΙΑ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Την εξαγορά του 100% της εταιρείας Plaza West η οποία κατέχει περίπου 9 χιλ. τ.μ. στο εμπορικό κέντρο West Plaza στη Σόφια της Βουλγαρίας ολοκλήρωσε στις 27 Φεβρουαρίου η Εθνική Πανγαία.

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία εξαγοράστηκε από τον όμιλο Μαρινόπουλου έναντι τιμήματος 11 εκατ. ευρώ. Η Εθνική Πανγαία και η Sterling Properties Bulgaria, θυγατρική της Μαρινόπουλος, είχαν υπογράψει σχετικό προσύμφωνο από τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

ΕΤΕ - NBGI: Σε απομείωση υπεραξίας ύψους 58 εκατ. ευρώ για την NBGI Private Equity fund προχώρησε στο τέλος της περασμένης χρονιάς η Εθνική.

Η κίνηση κρίθηκε αναγκαία λόγω του διαγωνισμού πώλησης της NBGI, ο οποίος όμως δύσκολα θα ολοκληρωθεί, όπως ακούμε, τουλάχιστον με τους όρους που έχουν προτείνει η Goldman Sachs και η Deutsche Bank.

Επιπρόσθετα η Εθνική πήρε ζημίες απομείωσης για την NBG Finance (19 εκατ.) και την Probank Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε. (16 εκατ.).

 

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΤΕ: Ρύθμιση-πιλότο για το σύνολο των οφειλών προς τις υπό εκκαθάριση τράπεζες αποτελεί η δυνατότητα που δίνεται στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ να κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου Δένδια για δάνεια 31.000 αγροτών.

Η ΤτΕ με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) δίνει στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ τη δυνατότητα να ρυθμίζει τα παραπάνω δάνεια προχωρώντας στη διαγραφή ως και του 50% της συνολικής οφειλής.

Εφόσον η ρύθμιση περπατήσει, θα δοθεί αντίστοιχη ευχέρεια και στις υπόλοιπες υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες.

Σημειώνεται ότι η υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ εμφανίζει υψηλές επιδόσεις, έχοντας ανακτήσει ως τώρα περίπου 600 - 700 εκατ. ευρώ από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 5 δισ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v