Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2015

Η Κεφαλαιαγορά, ο Σόρος και οι ισχυρές «καμπάνες» που έρχονται…

Η Κεφαλαιαγορά, ο Σόρος και οι ισχυρές «καμπάνες» που έρχονται…

Kαι ο Τζορτζ Σόρος σε παράνομο short selling;

Ένα εκ των funds του γνωστού μεγαλοεπενδυτή, το Quantum Partners LP, περιλαμβάνεται στην τελευταία παρτίδα προστίμων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παράνομες ανοικτές πωλήσεις.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά ανοικτές πωλήσεις τίτλων της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς να καλυφθεί η υποχρέωση παράδοσης των ανοιχτά πωλούμενων μετοχών στο σύστημα εκκαθάρισης. Το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι 65.000 ευρώ.

Αυτή είναι ως γνωστόν η τρίτη «παρτίδα» προστίμων για παράνομες ανοικτές πωλήσεις σε τίτλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, στο χρονικό διάστημα κοντά στις αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποίησαν αυτές το 2012.

Με δεδομένο ότι οι σχετικές περιπτώσεις ξεπερνούν τις 170 - και έως τώρα έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε περίπου 20 - μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια ότι το πάρτι μόλις άρχισε. Παρακολουθώντας δε τη γεωμετρική πρόοδο των κυρώσεων, όλα δείχνουν πως τα... καλύτερα έρχονται.

Στέλεχος της Ε.Κ. δήλωσε στο Εuro2day.gr πως το κάθε πρόστιμο δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του παραβάτη, αλλά με το ύψος της εκάστοτε συναλλαγής. Οι χαμηλές συναλλαγές ερευνώνται και ξεκαθαρίζουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα, οι πολλών εκατομμυρίων τζίροι χρήζουν αυξημένου ελέγχου. Και... έρχονται.

Αποκλειστικές πληροφορίες για έναν εκ των βασικών (σε ..ύψος συναλλαγών αλλά και σε φήμη) παραβατών ο οποίος ακόμα δεν έχει κάνει μεγαλοπρεπώς την εμφάνισή του στις σχετικές ανακοινώσεις της Ε.Κ. μας επιτρέπουν να αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επόμενες αντίστοιχες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v