Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2007

Εφοπλιστικά... μπουρίνια στη Λυμπέρης!

Το προσεχές Σάββατο, όσοι σπεύσουν πρωί-πρωί στη γενική συνέλευση της Λυμπέρης δεν αποκλείεται να παρακολουθήσουν ένα… ”ντέρμπι” ανάμεσα σε δύο γνωστά επώνυμα της επιχειρηματικής και κοσμικής Αθήνας.

Διότι ο εφοπλιστής κ. Νίκος Πατέρας, της γνωστής οικογενείας, φέρεται να πνέει μένεα εναντίον του βασικού μετόχου (και με ποσοστό άνω του 80% παρακαλώ) της εισηγμένης, κ. Αντώνη Λυμπέρη.

Το στόρι, όπως μας το μετέφεραν οι... κακές γλώσσες, φαίνεται να έχει ως εξής:

Ο κ. Πατέρας, έχοντας αποκτήσει με καθαρά δική του πρωτοβουλία σεβαστό ποσοστό της εταιρίας (της τάξεως του 6% όπως πληροφορούμαστε), ζήτησε να παίξει περισσότερο στρατηγικό ρόλο, ζηλεύοντας ίσως την αντίστοιχη κίνηση του επίσης εφοπλιστή κ. Β. Ρέστη στην ΙΜΑΚΟ του κ. Π. Κωστόπουλου.

Μόνο που ο κ. Λυμπέρης, λέει το… κουτσομπολιό, δεν συμφώνησε.

Και τώρα μάλλον θα αρχίσουν τα… όργανα, καθώς ήδη η πλευρά Πατέρα (σ.σ. θέση της τάξεως του 2% φέρεται να έχει αποκτήσει στη Λυμπέρης και ο εφοπλιστής κ. Ευάγγ. Μαρινάκης, στενός φίλος του κ. Πατέρα) έχει ζητήσει, λένε οι πηγές μας, σειρά εγγράφων σε σχέση με συμβάσεις της εταιρίας και άλλα συναφή διαχειριστικά έγγραφα.

Εμείς, πάντως, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε το νόημα της απόκτησης σημαντικών ποσοστών σε εταιρίες στις οποίες ο βασικός μέτοχος κατέχει αυτό που λέμε ”συντριπτικά ποσοστά”, ιδίως αν δεν ”τα έχουν βρει” μαζί του.

Το γενικεύουμε το θέμα διότι, όπως ίσως θα θυμάστε, ποσοστό λίγο πάνω από 10% έχει και ο κ. Ρέστης στη ΝΙΚΑΣ, στην οποία η Global Finance του κ. Άγγελου Πλακόπιτα κατέχει επίσης… εξουθενωτικό ποσοστό, ενώ οι μεταξύ τους σχέσεις δεν είναι και οι… καλύτερες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v