Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2007

Τelecoms: Ποιοι περιμένουν να βρέξει... μετρητό!

Ενέσεις ρευστότητας θα χρειαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου οι περισσότεροι από τους εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, γι’ αυτό και εντείνονται οι φήμες περί στρατηγικών συμμάχων.

Σε Tellas και Vivodi η αύξηση κεφαλαίου θεωρείται δεδομένη, καθώς οι εταιρίες έχουν αρνητική καθαρή θέση με βάση τον ισολογισμό του 2006.

Στα -19 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση της Tellas και στα -20,5 εκατ. η αντίστοιχη της Vivodi.

Στην On Telecoms, πάλι, δεν κρύβουν ότι ήδη συζητούν με τις τράπεζες για τον νέο γύρο χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου τους, καθώς πρέπει να επεκταθούν και σε νέες περιοχές, ενώ το χρήμα τελειώνει.

Κάποιες πληροφορίες μάλιστα επιμένουν για την τελευταία περίπτωση ότι ”στρώνεται” ομολογιακό δάνειο ύψους 120 εκατ. ευρώ, μέσω της Deutsche Bank, πλην όμως τούτο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τους άμεσα... ενδιαφερόμενους!

Επιπλέον, με δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι πάροχοι επιδοτούν τους νέους συνδρομητές, η αιμορραγία θα αυξάνεται όσο ενισχύεται η συνδρομητική βάση.

Κάθε νέος συνδρομητής λαμβάνει δωρεάν εξοπλισμό αξίας περί τα 100 με 150 ευρώ.

Και σήμερα ”φουσκωμένο” ταμείο έχει μόνο η Forthnet, η μοναδική που πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου τον τελευταίο χρόνο.

Πάντως, τα στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι μετά την κάμψη που παρατηρήθηκε -εξαιτίας των καθυστερήσεων στη ”μετακόμιση” πελατών από τον ΟΤΕ σε εναλλακτικούς- οι ρυθμοί προσέλκυσης νέων πελατών επανήλθαν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο χρόνος όμως μετράει ανάποδα.

Κάποιους, για να μην τα πολυλογούμε, μόνο μια... βροχή (μετρητών) τους σώζει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v