Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2015

Ζεστό χρήμα με... ουρά παίρνει το Δημόσιο από το ΤΧΣ

Ζεστό χρήμα με... ουρά παίρνει το Δημόσιο από το ΤΧΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤτΕ: Το 90% των διαθέσιμων μετρητών του μετέφερε στην Τράπεζα της Ελλάδος το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να διευκολύνει το Δημόσιο για την κάλυψη βραχυπρόθεσμων ταμειακών του αναγκών.

Το ποσό που μεταφέρθηκε ανέρχεται, σύμφωνα με την αναλυτική κατάσταση απελθούσας χρήσης του ΤΧΣ, στα 309,4 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην ΤτΕ και η μεταφορά διενεργήθηκε στις 19 Μαρτίου.

Μέσα στο Μάρτιο το ΤΧΣ επέστρεψε στο Δημόσιο και τα 555,6 εκατ. ευρώ που ήταν η προμήθεια που είχε πάρει για τις προνομιούχες μετοχές για τις χρήσεις 2010-12 συν οι δεδουλευμένοι τόκοι.

ΥΓ.: Στο ταμείο του ΤΧΣ έμειναν περίπου 34 εκατ. ευρώ. Μέρος αυτών ενδέχεται να μεταφερθεί στην ΤτΕ μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία επικυρώθηκε με το νόμο 4323/2015. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος επιβάλλει την αναγκαστική μεταφορά όλων των ταμειακών διαθεσίμων, πλην αυτών που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου δεκαπενθημέρου.

 

ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ: Στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015, το Ταμείο εισέπραξε συνολικά 208,7 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες υπό εκκαθάριση.

Τα περισσότερα (95 εκατ. ευρώ) αποδόθηκαν και πάλι από την ΑΤΕ, ενώ ακολούθησε με 49 εκατ. ευρώ η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου. Συνολικά οι υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές απέδωσαν 85 εκατ. ευρώ.

Καθόλου άσχημα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v