Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2015

Ο Δρίτσας και η πρώτη απεργία υπαλλήλων κρατικής εταιρίας

Ο Δρίτσας και η πρώτη απεργία υπαλλήλων κρατικής εταιρίας

Με την πρώτη απεργία υπαλλήλων κρατικής εταιρίας που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας. 

Αναμένονται με ενδιαφέρον όσα θα τους πει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος είχε βιαστεί να εξαγγείλει την ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης του ΟΛΠ (και του ΟΛΘ) που προχωρά κανονικά. Εντός των ημερών αναμένεται, μάλιστα, να ενημερωθούν οι υποψήφιοι επενδυτές για τους νέους όρους του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πώληση του 51% και όχι του 67,7% που προβλεπόταν αρχικά.

«Απαιτούμε να σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ. «Η κυβέρνηση, ενώ στις προγραμματικές της θέσεις στη Βουλή ανακοίνωσε το σταμάτημα της πώλησης των μετοχών, φαίνεται από δηλώσεις και δημοσιεύματα να προτίθεται να προχωρήσει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Σημειώστε πως πρόκειται για προειδοποιητική απεργία καθώς σήμερα θα ανακοινωθεί από την ομοσπονδία το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v