Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 26 2007

Euromedica: Συγγνώμη... λάθος!

”Καραμπινάτη” περίπτωση αδιαφορίας έστω και για τους στοιχειώδεις κανόνες ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού αποτέλεσε η συμπεριφορά της Euromedica, σε σχέση με την –επισήμως τον περασμένο Οκτώβριο ανακοινωθείσα- συμμετοχή της στη Euromedica Ανατολικής Αττικής.

Το euro2day.gr όταν αντιλήφθηκε ότι πολλούς μήνες έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση στην εταιρία αυτή δεν συμμετείχε στην πραγματικότητα η εισηγμένη, αλλά... στενός συγγενής του βασικού της μετόχου, ρώτησε γραπτώς την εταιρία τι ακριβώς συμβαίνει.

Αντί άλλης απάντησης, η Euromedica εξέδωσε ανακοίνωση προς το… Χ.Α., διότι, λέει, είχε… ξεχάσει να ενημερώσει και της το... θυμίσαμε.

Κι εκεί κάπου (φέτος τον... Ιούνιο δηλαδή!) παραδέχτηκε ότι δεν συμμετείχε στην εταιρία διότι υπήρχε νομικό πρόβλημα και έκανε λόγο για την ύπαρξη προσυμφώνου ώστε να αγοράσει το ποσοστό που έχει ο συγγενής του βασικού της μετόχου.

Στο μεταξύ, βέβαια, επίσημα έγγραφα της εταιρίας, όπως οι εκτενείς λογιστικές καταστάσεις του 2006, ανέφεραν την ύπαρξη της Euromedica Ανατολικής Αττικής ως εταιρίας στην οποία συμμετέχει η εισηγμένη Euromedica.

Κι από την άλλη πλευρά, το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος της Euromedica Ανατολικής Αττικής ”διαφήμιζε” με συνεντεύξεις του τη σχέση μεταξύ της εταιρίας και της εισηγμένης, παροτρύνοντας μάλιστα επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της εισηγμένης (για να συμμετάσχουν έτσι έμμεσα στο... σούπερ ντούπερ εγχείρημα της Ανατολικής Αττικής) σαν να μη συνέβαινε τίποτα!

Για να αποκαλυφθεί τώρα, όπως επίσημα ανακοίνωσε χθες η ίδια η εισηγμένη, ότι η συμμετοχή της Euromedica στη Euromedica Ανατολικής Αττικής όχι απλώς δεν υπήρχε αλλά δεν πρόκειται να συμβεί… ποτέ, λόγω του ”νομοθετικού κωλύματος”!

Κι αυτό μπορεί να είναι μια δικαίωση για το euro2day, δεν είναι όμως καθόλου ευχάριστο για το κύρος της αγοράς και των μηχανισμών της.

Υ.Γ.: Θυμίζουμε ότι στην περίφημη ανακοίνωση του Οκτωβρίου, η καλή εισηγμένη είχε σπεύσει να κάνει και εκτιμήσεις όχι μόνο για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της νέας συνδεδεμένης εταιρίας αλλά και για άλλα δύο θέματα, το ύψος της συνολικής επένδυσης και τον... τζίρο που θα έκανε η εταιρία μέσα στο 2007!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v