Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 26 2007

MIG: Το... ”All Star” Committee

Χωρίς να το απαιτεί κανένας εποπτικός φορέας, αλλά με έντονη τη διάθεση ενίσχυσης της διαφάνειας, η MIG πρωτοτύπησε στην αύξηση-”μαμούθ” των 5,2 δισ. ευρώ δημιουργώντας τη Συμβουλευτική Επιτροπή Μετόχων.



Μια δωδεκαμελή επιτροπή χωρίς καμία εκτελεστική ή διοικητική αρμοδιότητα, που αποτελείται όμως από εκπροσώπους των μεγαλύτερων επενδυτών της MIG (άνω των 100 εκατ. ευρώ το κριτήριο μέλους) με ό,τι απορρέει από την ευρεία έννοια του παραδοσιακού Advisory Board.

O κ. Βγενόπουλος έκρινε προφανώς ότι το μέγεθος της MIG απαιτούσε ένα όργανο στα πρότυπα των μεγάλων δυτικών χρηματοοικονομικών οργανισμών που θα είχε καθαρά συμβουλευτικές (και μη δεσμευτικές) αρμοδιότητες και έχοντας μια πολύπλευρη διεθνή ενασχόληση στο αντικείμενο θα μπορούσε να στηριχτεί στη συλλογική εμπειρία των μελών του.

Η πρώτη συνάντηση των μελών της επιτροπής (που η ίδρυσή της περιλαμβανόταν στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης) έγινε την περασμένη Τρίτη στο Λονδίνο κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα επενδυτικά ονόματα που την απαρτίζουν.

Στην πράξη έχουμε ένα ”All Star” Committee στο οποίο συμμετέχουν: Ο κολοσσός της Fidelity, η Fortress, η Franklin Mutual, η Henderson Global, η πασίγνωστη πλέον και στη χώρα μας Centaurus, η Insight Investment Management, η Julius Baer, η Laxey Partners, η Marshall Wace, η MKM Longboat Capital, το Toscafund και η Golden Union (που εκπροσωπεί όχι μόνο τα επενδυτικά κεφάλαια της οικογένειας Θεοδ. Βενιάμη αλλά και αρκετών άλλων Ελλήνων εφοπλιστών), ο μεγαλύτερος επενδυτής της MIG.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Dubai Financial ως βασικός μέτοχος που εκπροσωπείται ήδη στο Δ.Σ. της εταιρίας δεν συμμετέχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v