Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2015

Έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι της ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα

Έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι της ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα

Τις επόμενες μέρες πιάνουν δουλειά τα δικηγορικά γραφεία στα οποία η διοίκηση της ΔΕΗ ανέθεσε να βρουν τους οφειλέτες και να εισπράξουν τα οφειλόμενα από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ηλεκτρικού.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή των δικηγορικών γραφείων που θα αναλάμβαναν την είσπραξη των οφειλομένων είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες από την προηγούμενη διοίκηση.

Η ΔΕΗ για πρώτη φορά επιχειρεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες δικηγορικών γραφείων για παρόμοιο σκοπό.

Ωστόσο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που φτάνουν πλέον τα 2 δισ. ευρώ, αποτελούν πλέον πραγματικό βραχνά για τη δημόσια επιχείρηση, ενώ ο φόβος είναι ότι τη συγκυρία αξιοποιούν πλέον και πολλοί που, αν και μπορούν, δεν πληρώνουν.

Σε ό,τι αφορά στο έργο που αναλαμβάνουν τα δικηγορικά γραφεία, σε πρώτη φάση περιορίζεται τοπικά στην περιοχή της Αττικής. Συγκεκριμένα στα 10 γραφεία που επελέγησαν θα ανατεθούν από την αρμόδια γενική διεύθυνση 1.000 φάκελοι οφειλετών.

Η κατανομή τους στα γραφεία θα γίνεται σταδιακά και με τήρηση όρων ισοκατανομής, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά, και ανάλογα με την αποτελεσματικότητα και το κόστος διεκδίκησης της κάθε εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v