Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2015

Σφηνάκια για ΕΛΤΡΑΚ, AΣΚΟ και Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου

Σφηνάκια για ΕΛΤΡΑΚ, AΣΚΟ και Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου

ΕΛΤΡΑΚ: Σημαντική βελτίωση σημείωσαν τα αποτελέσματα της εισηγμένης εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο (EBITDA από 2,8 σε 3,26 εκατ. και τα προ φόρων κέρδη από τα 751 χιλ. στο 1,56 εκατ. ευρώ), ωστόσο το δεύτερο εξάμηνο έχει δημιουργήσει μια αρκετά διαφοροποιημένη εικόνα.

Έτσι, όπως περιγράφει τα πράγματα η διοίκηση της ΕΛΤΡΑΚ: «Η ειδική τραπεζική αργία, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, αφενός μεν έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας, αφετέρου δε έχουν υψώσει σημαντικά εμπόδια στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Επιπλέον, η δραστηριότητα στα μεγάλα έργα οδοποιίας έχει διακοπεί και τα περισσότερα μηχανήματα στη χώρα βρίσκονται σε αδράνεια. Με τα δεδομένα αυτά και μέχρι να εξομαλυνθούν οι συνθήκες στην αγορά, αναμένεται να επηρεασθούν αρνητικά οι πωλήσεις και τα αποτελέσματα τόσο της Εταιρίας όσο και του Ομίλου».

Θυμίζουμε πως το Δ.Σ. της εταιρείας είχε προτείνει αρχικά τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή, πρόταση όμως που απορρίφθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων εξ' αιτίας της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων.

 

ΚΛΩΣΤ/ΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Η θυγατρική της εισηγμένης Εκκοκκιστήρια Σοφάδων αποφάσισε να επεκταθεί δοκιμαστικά και στην εμπορία σιτηρών εκμεταλλευόμενη το δίκτυο συνεργαζόμενων καλλιεργητών αλλά και τις εγκαταστάσεις της.

 

AS CΟMPANY: Η υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα της AS Company κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι εισαγωγές γίνονται με βάση το αμερικανικό νόμισμα.

Έτσι, παρά την άνοδο των πωλήσεων από τα 9,9 στα 10,2 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη περιορίστηκαν από το 1,82 στο 1,53 εκατ. ευρώ.

Στο β' εξάμηνο η εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις των capital controls, ωστόσο θα προσπαθήσει να επαναλάβει τις αντίστοιχες περυσινές πωλήσεις της.

ΥΓ: Η ρευστότητα παραμένει πολύ ισχυρή, ωστόσο η γενναία φετινή επιστροφή κεφαλαίου οδήγησε την εισηγμένη από «καθαρό ταμείο» (διαθέσιμα περισσότερα από το σύνολο των δανείων) σε περιορισμένο «καθαρό δανεισμό».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v