Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 7 2007

Μετράνε παράδες... ”με το καλημέρα”!

Καθόλου άσχημα δεν εξελίσσεται μέχρι τώρα τόσο για τον Όμιλο Ρέστη όσο και για κ. Πέτρο Κωστόπουλο, η απόφαση για στρατηγική συμμαχία στην Imako.

Έχοντας αγοράσει τις νέες μετοχές της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου προς 3,44 ευρώ ”γράφουν” ήδη υπεραξίες γύρω στα 2 ευρώ το κομμάτι, πράγμα που σημαίνει: υπεραξίες κάτι παραπάνω από 4,5 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο Ρέστη και γύρω στα 3,5 εκατ. ευρώ για τον κ. Πέτρο Κωστόπουλο.

Πολλοί βέβαια απόρησαν για το πώς ο Όμιλος Ρέστη που ανέλαβε ρόλο στρατηγικού εταίρου, ρευστοποίησε πρόσφατα το 5% της εισηγμένης.

Η απάντηση είναι ότι πούλησε το πακέτο που είχε αγοραστεί προς τα τέλη Απριλίου (μετά την ανακοίνωση του deal Ρέστη-Κωστόπουλο) από τον εφοπλιστή κ. Πατέρα.

Άλλωστε, τόσο το 5% αυτό, όσο και κάποιες άλλες λίγες μετοχές θα έπρεπε να τις ρευστοποιήσει ο Όμιλος Ρέστη, προκειμένου να μην υποχρεωθεί σε δημόσια πρόταση για να αποκτήσει το 100% της εισηγμένης...

ΥΓ1: Ενδιαφέρον έχει να μάθουμε το ποιος είναι ο αντισυμβαλλόμενος στην πρόσφατη πώληση του 5%.

ΥΓ2: Τις υπεραποδόσεις των κ.κ. Ρέστη και Κωσατόπουλου ενδεχομένως να βλέπουν άλλοι εφοπλιστές και βολιδοσκοπούν εισηγμένες από το χώρο των media. Ωστόσο, οι επενδύσεις στον κλάδο, δεν αποδίδουν πάντα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v