Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2015

Η ανακεφαλαιοποίηση και ο χορός πρόσληψης συμβούλων

Η ανακεφαλαιοποίηση και ο χορός πρόσληψης συμβούλων

Ξεκίνησε η διαδικασία για την υλοποίηση της πρώτης φουρνιάς μνημονιακών υποχρεώσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Η ΤτΕ προσέλαβε την BlackRock Solutions, ως σύμβουλο για την εκπόνηση στρατηγικής στο θέμα των κόκκινων δανείων.

Σύμβουλο θα προσλάβει και το ΤΧΣ που επίσης αναμειγνύεται στη διαδικασία, με αντικείμενο τον προσδιορισμό μηχανισμών αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την παρακολούθηση εφαρμογής τους.

Το Ταμείο ενδέχεται να προσλάβει σύμβουλο και για την επικαιροποίηση του νόμου, ο οποίος διέπει τη λειτουργία του, τις σχέσεις με τις τράπεζες και τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησής τους.

Ο νόμος 3864/2010 πρέπει να επικαιροποιηθεί στην κατεύθυνση που ορίζει η κοινοτική οδηγία BRRD για την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση τραπεζών.

Με δεδομένο ότι το ΤΧΣ είναι μέτοχος των τραπεζών, άρα έχει διαφορετική προσέγγιση από το υπουργείο Οικονομικών, είναι πιθανόν να προσλάβει με τη σειρά του σύμβουλο και γι' αυτή τη δουλειά.

Το ΥΠΟΙΚ έχει προσλάβει ήδη ως νομικό σύμβουλο, σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο Κουταλίδη καθώς και ως ανεξάρτητο σύμβουλο τη Leonard Consulting.

Υ.Γ. Μαθαίνουμε επίσης ότι έχει προσληφθεί και άλλος σύμβουλος για την αξιολόγηση των διοικήσεων των τραπεζών...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v