Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2015

Ανοικτή η εισαγωγή του «Ελ. Βενιζέλος» στο ΧΑ

Ανοικτή η εισαγωγή του «Ελ. Βενιζέλος» στο ΧΑ

Παραμένει στο τραπέζι το σενάριο εισαγωγής της «Αερολιμήν Αθηνών», που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Το σχέδιο προβλέπει την πώληση του 30% της «Αερολιμήν Αθηνών» που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς το υπόλοιπο 25% της κρατικής συμμετοχής θα μείνει στο δημόσιο. Παράλληλα θα υπάρξει επέκταση της σύμβασης παραχώρησης κατά 20 χρόνια, μέχρι το 2046.

Πάντως, προς το παρόν οι σύμβουλοι του Ταμείου δεν έχουν αποφασίσει αν η διάθεση των μετοχών θα γίνει μέσω εισαγωγής στο χρηματιστήριο ή πώλησης σε επενδυτή μέσω διαγωνισμού.

Εσχάτως κυκλοφορούν και πληροφορίες για νέες επενδύσεις από την «Αερολιμήν Αθηνών» για την κατασκευή και δεύτερου αεροσταθμού. Οι επενδύσεις συνδέονται με τις προβλέψεις για σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης τα επόμενα χρόνια.

Το 40% της «Αερολιμήν Αθηνών» και το management κατέχει το καναδικό fund PSP, ενώ το υπόλοιπο 5% ανήκει στον όμιλο Κοπελούζου.

Οικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 30% της εταιρείας είναι οι BNP και η Εθνική, ενώ νομικοί σύμβουλοι το γραφείο Ποταμίτης - Βεκρής και η Clifford Chance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v