Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2015

Σφηνάκια για Νηρέα και επεκτατικές κινήσεις από Prime

Σφηνάκια για Νηρέα και επεκτατικές κινήσεις από Prime

PRIME: Ακούγεται πως η ασφαλιστική εταιρεία Prime, συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, δείχνει ενδιαφέρον για εξαγορά άλλης εταιρείας του κλάδου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε μάλλον διερευνητικό στάδιο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως λόγω και του Solvency II, υπάρχει κινητικότητα για deals στον ασφαλιστικό κλάδο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.

 

ΝΗΡΕΥΣ: Για... «Σολομώντεια λύση» μιλούσε η στήλη για τα ΜΟΔ του Νηρέα και κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση.

Από τη μια πλευρά, οι ομολογιούχοι «έσωσαν» αρχικό κεφάλαιο και τόκους, με τη διαφορά όμως ότι: Πρώτον, θα πρέπει να περιμένουν δέκα χρόνια για να εισπράξουν τα λεφτά τους, συν μια απόδοση 10,6% που θα δοθεί ολόκληρη στη λήξη (Οκτώβριος του 2025). Μιλάμε ουσιαστικά για μια μέση ετήσια απόδοση γύρω ή και κάτω από αυτή του... δεκαετούς ομολόγου του γερμανικού δημοσίου.

Και δεύτερον, αν θέλουν να μετατρέψουν τις ομολογίες τους σε μετοχές, τότε θα πρέπει να το κάνουν έναντι 0,31 ευρώ ανά μετοχή, όταν όμως η τρέχουσα τιμή του τίτλου κυμαίνεται γύρω στο 0,10 ευρώ. 

Αν δηλαδή, η μετοχή στο ταμπλό δεν σημειώσει πολύ μεγάλη άνοδο κατά τα επόμενα χρόνια, θα μιλάμε ουσιαστικά για... έμμεσο κούρεμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v