Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2015

Χρήσιμα tips πριν την εισαγωγή των νέων μετοχών!

Χρήσιμα tips πριν την εισαγωγή των νέων μετοχών!

FUTURES: Με την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών κάθε τράπεζας, θα ξεκινήσουν εκ νέου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. 

Με βάση το μέχρι σήμερα εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, οι νέες μετοχές Alpha και Eurobank ξεκινούν να διαπραγματεύονται μεθαύριο, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει η Πειραιώς (σ.σ. πιθανή ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών η 7η Δεκεμβρίου).

Οι νέες μετοχές της ΕΤΕ θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση, με βάση το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα στις 14 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ληφθεί και οι αποφάσεις για το short selling

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ως αύριο, Τρίτη, θα πρέπει το ΥΠΟΙΚ να υποβάλει αίτημα λήψης κρατικής βοήθειας για την Πειραιώς. Όπως έγραψε το Euro2day.gr, με δεδομένο ότι το σύνολο των κατόχων junior και senior τίτλων αποδέχθηκαν οικειοθελώς την ανταλλαγή τους με μετοχές, δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής μέτρων κατανομής βαρών (burden sharing).

 

EUROBANK - Alpha Bank - SENIOR BONDS: Η Eurobank αποφάσισε να καταβάλει στους κατόχους ομολόγων κύριας εξασφάλισης τους δεδουλευμένους τόκους που τους αναλογούσαν. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μετέτρεψαν senior bonds σε μετοχές χαμηλώνουν την τιμή κτήσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι junior και senior τίτλων πήραν τελικώς περίπου 417 εκατ. νέες μετοχές, που αντιστοιχούν στο 19% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στον αντίποδα, η Alpha δεν κατέβαλε δεδουλευμένους τόκους. Οι κάτοχοι junior και senior τίτλων πήραν 505.415.414 νέες μετοχές από τις 1.281.500.000 που εκδόθηκαν και κατέχουν το 32,89% του νέου μετοχικού κεφαλαίου.

 

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΗΣ: Σύμφωνα με την απόφαση 26 του Χ.Α., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σε περίπτωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εισηγμένης εταιρίας με ιδιωτική τοποθέτηση και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, δεν πραγματοποιείται προσαρμογή της τιμής.

Παραμένει ως τιμή εκκίνησης, η τιμή κλεισίματος της μετοχής της προηγούμενης ημέρας διαπραγμάτευσης.

 

ΤΧΣ: Περίπου 5,7 δισ. ευρώ θα βάλει σε Εθνική και Πειραιώς το Ταμείο, εφόσον η πρώτη αντλήσει, όπως όλα δείχνουν, επιτυχώς 300 εκατ. ευρώ από τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών στο εγχώριο επενδυτικό κοινό.

Αν μάλιστα η πώληση της Finansbank ολοκληρωθεί και είναι εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016), τότε ένα μέρος των κεφαλαίων που θα βάλει το ΤΧΣ στην ΕΤΕ μέσω CoCos θα εξοφληθεί πρόωρα και η κρατική ενίσχυση θα περιορισθεί ανάλογα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v