Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2015

Αττική: Κερδίζει έδαφος ο σχεδιασμός Δούρου στα απορρίμματα

Αττική: Κερδίζει έδαφος ο σχεδιασμός Δούρου στα απορρίμματα

Μπορεί στην υπόλοιπη Ελλάδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μη βιάζεται, αλλά στην Αττική ο χρόνος πιέζει.

Ετσι, ακόμα και δημοτικοί άρχοντες οι οποίοι πέρυσι είχαν εκφράσει αντιρρήσεις στο σχέδιο της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου για περισσότερο αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, τώρα προχωρούν σε κινήσεις με βάση το συγκεκριμένο μοντέλο.

Τελευταίο παράδειγμα, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον διαδημοτικό σύνδεσμο (ΕΔΣΝΑ) πως προχωρά σε σειρά ενεργειών.

Σημειώστε πως ο κ. Χατζηδάκης, με δύο επιστολές, είχε πέρυσι αντιταχθεί στον σχεδιασμό Δούρου. Στη συνέχεια, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, φέτος τον Αύγουστο, τάχθηκε υπέρ της δεύτερης αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) που προωθεί η Περιφέρεια, με τη χαρακτηριστική φράση "τώρα χρειάζονται έργα και όχι λόγια".

Και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου μάς έχει συνηθίσει στα έργα: Ετσι, προχωρά στην τοποθέτηση 23 κάδων κομποστοποίησης, των 80 λίτρων, που θα διατεθούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, δώδεκα κάδοι μόνο για χαρτί, που θα διατεθούν στα σχολικά συγκροτήματα και σε κτιριακές εγκαταστάσεις του δήμου Π. Φαλήρου (Δημαρχείο - Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο).

Όπως ανακοίνωσε, ο χρόνος συλλογής των απορριμμάτων θα ορισθεί καταρχήν ανά δύο ημέρες για την κομποστοποίηση, για δε το χαρτί, ο δήμος θα ειδοποιεί τις υπηρεσίες του Συνδέσμου τρεις ημέρες πριν γεμίσουν οι κάδοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v