Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 18 2015

Τα «μικρομεσαία χαρτιά» που κλέβουν την παράσταση

Τα «μικρομεσαία χαρτιά» που κλέβουν την παράσταση

Πολλά έχουν λεχθεί εναντίον των «μικρών» εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ, άλλοτε δίκαια και άλλοτε όχι.

Τα προβλήματα άλλωστε της χαμηλής εμπορευσιμότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις της μετριότατης έως ελλιπέστατης εταιρικής διακυβέρνησης είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

Ωστόσο, όταν η επιλογή τίτλων από τη λεγόμενη «περιφέρεια» του ΧΑ γίνεται με γνώση, προσοχή και σύστημα, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά απ' ό,τι πιστεύει το ευρύ κοινό.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το αμοιβαίο κεφάλαιο 3K Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού που ξεκίνησε την 26η Μαΐου του 2015 με έμφαση σε «ποιοτικά» χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου, ανεξαρτήτως κεφαλαιοποίησης και κυρίως στα «μεσαία» και τα «μικρά».

Η τιμή του μεριδίου του συγκεκριμένου Α/Κ στο τέλος Νοεμβρίου βρισκόταν σε οριακά υψηλότερο σημείο σε σχέση με την τιμή εκκίνησής του, όταν κατά το ίδιο εξάμηνο ο Γενικός Δείκτης υποχρεώθηκε σε μεγάλες απώλειες.

Οι δέκα κυριότερες θέσεις του συγκεκριμένου Α/Κ είναι σε τίτλους των εταιρειών: JUMBO, Πλαστικά Κρήτης, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Μυτιληναίος, Καρέλιας, Αεροπορία Αιγαίου, Πλαίσιο και AS Company.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v