Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2016

Σε bonus από το... εξωτερικό ποντάρει η Alpha Bank

Σε bonus από το... εξωτερικό ποντάρει η Alpha Bank

Καλύτερο δ' τρίμηνο αναμένεται να εμφανίσει η Alpha Bank, όσον αφορά στα λειτουργικά της κόστη και κατ' επέκταση στα ενοποιημένα προ προβλέψεων αποτελέσματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου.

Η μείωση των λειτουργικών εξόδων θα προέλθει, κατά κύριο λόγο, από τη μείωση του δικτύου καταστημάτων και του προσωπικού στις δραστηριότητες της ΝΑ Ευρώπης.

Το λειτουργικό κόστος μειώθηκε και ως αποτέλεσμα της πλήρους απόδοσης των ωφελειών του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2014. Στην ίδια κατεύθυνση συνέβαλε και η ολοκλήρωση της λειτουργικής ενοποίησης του δικτύου της Citibank με το δίκτυο της Alpha.

Στις 30/9 οι δραστηριότητες εξωτερικού είχαν δίκτυο 302 καταστημάτων, με προσωπικό 4.612 άτομα, χωρίς να περιλαμβάνονται οι προς πώληση δραστηριότητες της Βουλγαρίας.

Από τις αρχές του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2015 το προσωπικό του ομίλου Alpha Bank μειώθηκε κατά 4.796 άτομα, εκ των οποίων οι 2.193 συμμετείχαν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης. Το δίκτυο των τραπεζικών καταστημάτων μειώθηκε κατά 323 την ίδια περίοδο, εκ των οποίων τα 118 στην Ελλάδα και τα 205 στις διεθνείς δραστηριότητες.

Οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν στο εννεάμηνο του 2015 κατά 18,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα συνολικά έξοδα έπεσαν στα 878,5 εκατ. ευρώ από 1,13 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v