Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 7 2016

ΟΛΠ: Οι επιβεβλημένες αλλαγές στη διοίκηση και τα σχέδια ΤΑΙΠΕΔ

ΟΛΠ: Οι επιβεβλημένες αλλαγές στη διοίκηση και τα σχέδια ΤΑΙΠΕΔ

Η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, με την αντικατάσταση ορισμένων εκ των σημερινών μελών, περιλαμβάνεται στα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΟΛΠ που αναμένεται να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού στη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης.

Η αντικατάσταση ορισμένων μελών θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία με την κινεζική Cosco, αλλά και η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ OΛΠ και ελληνικού δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως προ εβδομάδων υπήρξε στην ουσία "στάση" στο Δ.Σ. της εταιρίας, όταν κάποια μέλη ζήτησαν να ξεκινήσει από το μηδέν η συζήτηση για τη σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προβλέπει και άλλες έκτακτες γενικές συνελεύσεις, σε κάποια από τις οποίες θα τεθεί προς έγκριση και η σύμβαση παραχώρησης.

Για να γίνεται κάτι τέτοιο, όμως, πρέπει πρώτα η σύμβαση να περάσει από το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας με την Cosco για το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ εκτιμάται πως μέσα στο εξάμηνο θα δοθεί και η σχετική έγκριση από τη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v