Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2016

Κύπρος: Ο υπ. Δικαιοσύνης και η... συνήθεια των παρεμβάσεων!

Κύπρος: Ο υπ. Δικαιοσύνης και η... συνήθεια των παρεμβάσεων!

Είναι γνωστές εδώ και μέρες οι παρεμβάσεις, ακόμα και με επιστολές, του υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου κ. Ιωνά Νικολάου, με τις οποίες προχωρά σε συστάσεις προς την Ελλάδα για τον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως πριν ασχοληθεί με τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών Δικαστηρίων ο κ. Νικολάου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο εξαιτίας χειρότερων παρεμβάσεων, που θεωρήθηκαν ακόμα και ποινικά κολάσιμες!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, με συνεντεύξεις του, εμφανιζόταν «πεπεισμένος ότι φέτος θα δούμε καταδίκες για τα σκάνδαλα στην οικονομία και υποθέσεις να καταλήγουν στα δικαστήρια»! Ακολούθησε παρέμβαση του έγκριτου νομικού και εκ των ισχυρών παραγόντων της Μεγαλονήσου Κρις Τριανταφυλλίδη, με την οποία χαρακτήρισε τον Ιωνά Νικολάου «απαράδεκτο», γιατί «έκανε πάλι δήλωση που αποτελεί ποινικό αδίκημα» αφού «επενέβη σε εκκρεμή δικαστική διαδικασία και είπε για καταδίκες».

Οι ίδιες δηλώσεις είχαν προκαλέσει και την παρέμβαση των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου. Με επιστολή τους προς τον Γενικό Εισαγγελέα, οι δικηγόροι επικαλούνταν συνεντεύξεις του κ. Νικολάου και ζητούσαν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο οι αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης να συνιστούν παράβαση σχετικού άρθρου του Ποινικού Κώδικα και ενέργεια περιφρόνησης του Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου εκκρεμεί η εν λόγω υπόθεση.

Οι δικηγόροι καλούσαν τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υποστήριζαν πως «λόγω της πολύ μεγάλης σοβαρότητας του θέματος, αναμένουμε την εξέταση του θέματος το συντομότερο προς τον σκοπό προστασίας των δικαιωμάτων των πελατών μας αλλά και του κύρους της Δικαιοσύνης γενικότερα».

Ο θόρυβος που προκλήθηκε προ εβδομάδων ήταν τόσο μεγάλος, που ο Ιωνάς Νικολάου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μακροσκελείς δηλώσεις με τις οποίες επιχειρούσε να αντιστρέψει το κλίμα. «Πραγματικά λυπούμαι γιατί οι δηλώσεις μου έχουν εκληφθεί κατά τρόπο λανθασμένο», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «μοναδικός σκοπός των δηλώσεών μου ήταν να ενημερωθεί η κοινή γνώμη ότι οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο». Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου δήλωσε πως σέβεται πλήρως τις δικαστικές διαδικασίες «και ουδέποτε επιδίωξα ή προσπάθησα να παρέμβω σ' αυτές, ή να τις επηρεάσω με έμμεσο τρόπο ή και ακόμα με οποιονδήποτε τρόπο».

Αναμένεται με ενδιαφέρον η επόμενη συνέντευξή του... Ειδικά τώρα που το όνομά του εμπλέκεται και στη γνωστή υπόθεση προμήθειας 33.000 ακατάλληλων πασσάλων από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) από ελληνική εταιρεία, της οποίας ήταν δικηγόρος, έχοντας προηγουμένως θητεύσει και στη θέση του... αντιπροέδρου της ΑΗΚ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v