Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2016

Ανασφάλιστα ΙΧ: Σαν να μην πέρασε μια μέρα... από το 1999!

Ανασφάλιστα ΙΧ: Σαν να μην πέρασε μια μέρα... από το 1999!

Πρόσφατο δημοσίευμα του Euro2day.gr με τίτλο «Στοίχειωσε και πάλι η λίστα των ανασφάλιστων ΙΧ» αναφερόταν στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση της περιβόητης διασταύρωσης λιστών από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και στα αίτια της συγκεκριμένης καθυστέρησης.

Όπως σημείωνε το δημοσίευμα, κάποιοι αποδίδουν τη νέα καθυστέρηση στη «μεγάλη ουρά» δράσεων που έχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων («υπάρχουν άλλες προτεραιότητες», ισχυρίζονται ορισμένοι), ενώ κάποιοι άλλοι αποδίδουν την απραξία σε μικροπολιτικές τακτικές: «Εκτιμώ πως σε μια περίοδο έντονων συζητήσεων για περικοπές συντάξεων και μέτρα λιτότητας, η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να τρέξει ένα μέτρο που από κάποιους θα μπορούσε να θεωρηθεί ως νέα φορολογία», δηλώθηκε χαρακτηριστικά.

Φίλος της στήλης πάντως, που προφανώς διαθέτει μεγάλο και ενδιαφέρον αρχείο, εκτίμησε πως είναι μικροπολιτικού χαρακτήρα οι λόγοι της καθυστέρησης, τονίζοντας πως οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το πρόβλημα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Και για να αποδείξει του λόγου το αληθές, απέστειλε απόκομμα δημοσιεύματος της εφημερίδας «Καθημερινή» της 7ης Μαΐου του 1999(!) (συντάκτης Κλεοπάτρα Κοντονίκα) με τίτλο «Διπλάσια πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ».

Μάλιστα, η πρώτη παράγραφος του δημοσιεύματος αναφέρει: «Το χρόνιο (ήταν χρόνιο... το 1999, φανταστείτε σήμερα) πρόβλημα περιορισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων επιχειρεί να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, επιστρατεύοντας υψηλά πρόστιμα και αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες».

Και ο φίλος της στήλης αναρωτιέται: «Μήπως το 1999, έτος που κάλπαζε το χρηματιστήριο και το ΑΕΠ έτρεχε με 4% είχαμε κρίση;».

ΥΓ: Το «σαν να μην άλλαξε μια μέρα» ισχύει και για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ: «Μόνο το 40% των ΙΧ περνά από ΚΤΕΟ» αναφέρει δημοσίευμα και πάλι της Καθημερινής, και πάλι της 7ης Μαΐου του 1999.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v