Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2016

Το κέρδος Πειραιώς από την εθελούσια & τα γυρίσματα ασφαλιστικών

Το κέρδος Πειραιώς από την εθελούσια & τα γυρίσματα ασφαλιστικών

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Περί τα 35 εκατ. ευρώ υπολογίζουν οι αναλυτές την ετήσια εξοικονόμηση δαπανών μισθοδοσίας της τράπεζας από την αποχώρηση περίπου 1.000 εργαζομένων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας.

Το κόστος, αντίστοιχα, του προγράμματος θα διαμορφωθεί περίπου στα δύο τρίτα του ποσού που έχει εγγράψει ως πρόβλεψη η Πειραιώς στο δ' τρίμηνο του 2015 (110 εκατ. ευρώ).

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΔΙΑΡΘΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: Ενδιαφέρουσες αναδιαρθρώσεις διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, ενόψει Solvency II, αλλά και πριν ή μετά τα capital controls.

Οι προθεσμιακές καταθέσεις μειώθηκαν ως και 60% (σ.σ. Εθνική Ασφαλιστική), όπως και οι επενδύσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια. Στον αντίποδα, αυξήθηκαν οι επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα (σ.σ. ιδιαίτερα χαμηλό ρίσκο σε περιβάλλον Solvency II) ενώ αυξητικά κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις σε εγχώρια έντοκα γραμμάτια.

Ενδιαφέρον προκαλεί η διάρθρωση των επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα. Οι επενδύσεις σε τίτλους ευρωπαΐκών χωρών κυριαρχούν, με κάποιες εταιρείες (σ.σ. Eurolife) να αυξάνουν σημαντικά τις θέσεις τους στα πάλαι πότε PIGS. Σε κρατικά ομόλογα δηλαδή Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Ισπανίας.

Άρωμα Fairfax....

ΥΓ: Σημαντικές αναδιαρθρώσεις υπήρξαν και στις επενδύσεις των προγραμμάτων unit linked (σ.σ. πρόκειται για προϊόντα όπου ο επενδυτικός κίνδυνος ανήκει στους ασφαλισμένους εξ ολοκλήρου), λόγω και των ασκήσεων διαχείρισης παθητικού στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης καθώς υπήρχαν τοποθετήσεις σε senior ομόλογα τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v