Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2016

Μόνο... 104 αδειοδοτήσεις για την αξιοποίηση ενός ακινήτου!

Μόνο... 104 αδειοδοτήσεις για την αξιοποίηση ενός ακινήτου!

Λαβύρινθο θυμίζει η διαδικασία αδειοδότησης μιας επένδυσης που συνδέεται με αξιοποίηση κρατικού ή άλλου ακινήτου, όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια πρόσφατου συνεδρίου για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής ο κ. Βλάσης Σφυρόερας, σύμβουλος της διεθνούς εταιρείας συμβούλων Hill International.

Όπως είπε, απαιτούνται περισσότερες από 100 περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για την υλοποίηση ενός έργου στην ακίνητη περιουσία και ειδικότερα: 52 εγκρίσεις για μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενώ με το ΕΣΧΑΔΑ (που υποτίθεται πως δημιουργήθηκε για να απλοποιηθεί η διαδικασία αξιοποίησης ακινήτων!) απαιτούνται 104 περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις καθώς η διαδικασία γίνεται δύο φορές, που σημαίνει στην πράξη πέντε έως δέκα χρόνια για μια επενδυτική άδεια!

Γι’ αυτό δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί οι Aμερικανοί της NCH Capital που έμπλεξαν με το ακίνητο της Κασιόπης στην Κέρκυρα περιμένουν ακόμα, ενώ έχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Η εμπειρία των Aερικανών δείχνει και πόσα χρόνια θα περιμένουν οι... τυχεροί που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό για την έκταση Αφάντου στη Ρόδο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v