Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2007

Τι είπε ο Βγενόπουλος στο Λονδίνο

Ευκαιρία βρήκε ο Χαμαιλέοντας να πεταχτεί στο Λονδίνο πριν καταφτάσουν στη βρετανική πρωτεύουσα τα πλήθη των φουστανελοφόρων μας για να ”γιορτάσουν” την εθνική επέτειο (μεθαύριο) στα... καζίνο της πόλης (έχει γίνει από τις πιο πιστές παραδόσεις μας, βλέπετε).

Φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να παρακαθήσει στο δείπνο την Τρίτη το βράδυ στο Military and Νavy Club στη St. James Square που παρέθεσε η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών του Λονδίνου με ομιλητή τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο της Marfin.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που καλούσαν κάποιον από την Ελλάδα, μια πρωτοβουλία την οποία ξεκίνησε ο σημερινός και απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης κ. Νότης Μηταράκης της Fidelity (με ”ήτα” το Μηταράκης κι όχι με ”ύψιλον” όπως το γράφουν άλλοι στην πατρίδα, μόνιμο παράπονο του Νότη).

Προηγήθηκαν οι κ. Πέτρος Δούκας και Σπύρος Καπράλος και έπεται (τον Νοέμβριο) ο κ. Τάκης Αράπογλου.

Χωρίς να χρησιμοποιήσει γραπτό κείμενο (δεν έχει κάποιον να του γράφει τις ομιλίες, όπως είθισται σε ”μεγαλοτραπεζίτες” τού εδώ κατεστημένου) ο κ. Βγενόπουλος έκανε μια χρονολογική αναδρομή στο πώς ξεκίνησε το ’98 η Marfin ως επενδυτική εταιρία των 600 χιλιάδων ευρώ και έφτασε σήμερα μετεξελισσόμενη σε Marfin Popular Bank με κεφαλαιοποίηση μερικών δισεκατομμυρίων.

Στάθηκε ευθέως στα λάθη που έκανε (προτάσεις για Κύπρου και Πειραιώς) τα οποία από τύχη έφεραν και κέρδη (50 εκατ. ευρώ από την πώληση των μετοχών της πρώτης) και μίλησε για τη MIG και τις εξαγορές της.

Δέχτηκε ερωτήσεις από τους τραπεζίτες και απάντησε χωρίς υπεκφυγές ακόμα και σε hot topics, όπως αυτό του ΟΤΕ. Ειδήσεις, με δημοσιογραφικά κριτήρια όμως, δεν έβγαλε, αλλά το ακροατήριο μπόρεσε να πάρει μια γεύση απο το σκεπτικό που κατευθύνει τις κινήσεις του κ. Βγενόπουλου και της ομάδας της Marfin (το ”team” του, όπως αρέσκεται να λέει)...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v