Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2007

Βγενόπουλος για ΟΤΕ, MIG και Vivartia…

Για τον ΟΤΕ (για τον οποίο όλως συμπτωματικά την Τρίτη η Marfin ανακοίνωσε ότι ελέγχει το 13,94% των μετοχών του) ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι είναι λάθος της σημερινής διοίκησης να μην προσεταιριστεί τα εργατικά συνδικάτα και να μην αυξήσει την παραγωγικότητα, διατηρώντας καλές σχέσεις και δίνοντας κίνητρα, όταν οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα ορίσουν το μέλλον της επιχείρησης.

”Εμείς στην τράπεζα έχουμε άριστες σχέσεις με τους εργαζομένους και προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι νοιαζόμαστε γι’ αυτούς και τους φροντίζουμε, προσφέροντας κίνητρα παράλληλα για ν’ αυξηθεί η παραγωγικότητά τους”.

Για τη θέση της MIG στο Δ.Σ. του ΟΤΕ που έχουν συμφωνήσει οι μεγαλομέτοχοί του (ελληνικό δημόσιο - MIG) είπε ότι αυτό είναι θέμα των μετόχων και όχι της διοίκησης του Οργανισμού.

Για τη Vivartia ανέφερε ότι το business plan που ετοιμάζεται θα οριοθετήσει την αναπτυξιακή της πορεία, πλέκοντας το εγκώμιο του σημερινού διευθ. συμβούλου κ. Θεοδωρόπουλου, που κι αυτός πιστεύει στο μέλλον της εταιρίας σε τέτοιο σημείο ώστε να επαναγοράσει στο επικείμενο placement ένα σεβαστό ποσοστό των μετοχών της στην τιμή των 26 ευρώ ανά μετοχή, όταν πριν από μερικές εβδομάδες πούλησε αντί 25 ευρώ!

Για την MΡΒ είπε επίσης ότι οι ραγδαίοι ρυθμοί ανάπτυξής της απαιτούν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, συμπληρώνοντας με νόημα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους από το Dubai για πιθανή αύξηση του ποσοστού τους.

Σε ερώτηση από το ακροατήριο για τις αγορές ιδίων μετοχών από τη MIG είπε ότι είναι κατά πρώτον θέμα ηθικής τάξεως έναντι των μετόχων και συμπλήρωσε με την ατάκα ”μάλλον θα τις πουλήσουμε σε πολύ υψηλότερες τιμές από τις σημερινές”.

Ο κ. Βγενόπουλος κατέπληξε τους ανυποψίαστους του ακροατηρίου του όταν σε μια αποστροφή της ομιλίας του έβαλε κατά του κατεστημένου και του ”συστήματος”, όπως είπε, που συνίσταται στο ότι στην Ελλάδα πρέπει να είσαι ”μέσα στο σύστημα” (πολιτικοί, επιχειρηματίες, media) για να πάρεις δουλειές.

”Εμείς δεν είμαστε στο σύστημα και ούτε θέλουμε να μπούμε. Δεν πάμε σε κοσμικά γεγονότα, δεν συμμετέχουμε στα λεγόμενα κοινωνικά events, δεν έχουμε σχέσεις με πολιτικούς, όλα αυτά μας αφήνουν αδιάφορους. Κάνουμε τη δουλειά μας στον ιδιωτικό τομέα και την κάνουμε καλά. Αυτό μας ενδιαφέρει”, είπε.

Τέλος, απευθυνόμενος στους Έλληνες τραπεζίτες που δουλεύουν στο εξωτερικό, τους ζήτησε να σκεφτούν μια μέρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα. ”Δείχνοντας το CV σας, θα γίνετε ανάρπαστοι γιατί τα πράγματα αλλάζουν και χρειαζόμαστε τις γνώσεις και την εμπειρία σας”, είπε.

Αυτά εν ολίγοις είπε ο κ. Βγενόπουλος, όπως και... άλλα πολλά στα ”πηγαδάκια” πριν από το δείπνο, με τον Χαμαιλέοντα όμως να θεωρεί ότι η πρόσκλησή του στην εκδήλωση είχε προσαρτημένη και τη δέσμευση του off the record στα όσα έπιαναν τα αφτάκια του εκτός επίσημης ομιλίας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v