Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2016

Ο ΟΛΘ και ο δήθεν συνωστισμός μνηστήρων

Ο ΟΛΘ και ο δήθεν συνωστισμός μνηστήρων

Την ίδια στιγμή που ο διαγωνισμός για την πώληση του ΟΛΘ φαίνεται πως έχει ξεμείνει με έναν ενδιαφερόμενο, ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο συνεργάζεται με τον Ιβάν Σαββίδη, στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) υποστηρίζουν πως οι επτά από τους οκτώ υποψηφίους βρίσκονται στο παιχνίδι!

Τα ίδια, βέβαια, ακούγαμε και για τον ΟΛΠ, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκαν μόνο οι Κινέζοι της Cosco. Και στη Θεσσαλονίκη ακούγονται, πάντως, σενάρια για Κινέζους καθώς οι περισσότεροι από τους άλλους υποψηφίους απλώς πήγαν, είδαν και απέρχονται σιγά σιγά. Στο ταμείο δεν χάνουν τις ελπίδες τους πάντως.

Για παράδειγμα η APM Terminals (του δανέζικου ομίλου Maersk) υποστηρίζει πως πιθανώς θα κατέβει στον διαγωνισμό αν περιοριστεί η απαίτηση για επενδύσεις από τον νέο ιδιοκτήτη. Το σημερινό στρατηγικό σχέδιο έχει ανεβάσει τις επενδύσεις σε επίπεδα άνω των 300 εκατ. ευρώ, νούμερο που προκαλεί ανατριχίλα στους υποψήφιους επενδυτές.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και δημοσίου, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των προσεχών εβδομάδων. Αν δούμε μικρότερα νούμερα από τα 300 εκατ. ευρώ, τότε πιθανώς υπήρξε δάκτυλος υποψήφιων επενδυτών. 

Σε κάθε περίπτωση, οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ πάνε για φθινόπωρο, οπότε υπομονή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v