Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2007

ΕΤΕ: Το roadshow και η... προφητεία!

Απόλυτα ικανοποιημένη από το πρόσφατο roadshow στις ΗΠΑ πρέπει να είναι η διοίκηση της Εθνικής. Ενόσω εκείνοι έβλεπαν θεσμικούς, η τιμή της μετοχής είχε πάρει την… άγουσα. Κι αυτό βέβαια δεν ήταν… σύμπτωση.

Ο ίδιος ο κ. Αράπογλου, ο CFO κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, ο ”μετρ” των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου κ. Άγης Λεόπουλος και ο chief Analyst κ. Παύλος Μυλωνάς συνάντησαν πολλούς ξένους και εξήγησαν από κοντά τα πλάνα της ΕΤΕ, επιβεβαιώνοντας και την υλοποίηση των προβλέψεων που έχουν κάνει για τα αποτελέσματα.

Στο περιθώριο των συναντήσεών τους (βραδινές μόνο ώρες) εξηγούσαν όσο προλάβαιναν και στους Έλληνες... δημοσιογράφους την άποψή τους για την κρίση στις ξένες κεφαλαιαγορές που δημιούργησε η αγορά των subprime.

Και γενικά ήταν συγκρατημένοι για το ποιες μπορεί να είναι συνολικά οι επιπτώσεις στις αγορές, πιστεύοντας ότι είναι νωρίς να πούμε ότι η κρίση έχει περάσει κι όλα είναι ρόδινα.

Ειδικά ο κ. Αράπογλου αποδείχτηκε σχεδόν… προφήτης.

Το ένα βράδυ είπε ότι ”θα πρέπει να περιμένουμε ενδεχομένως μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2008 για να διαπιστώσουμε πόσο μεγάλο ήταν το πλήγμα, στα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών που είχαν σημαντική έκθεση”, προσθέτοντας ότι ”κάποιοι μπορεί να μη δείχνουν μέχρι τώρα την πλήρη εικόνα των ζημιών τους”.

Και την επόμενη ημέρα η Merrill Lynch ανακοίνωσε κολοσσιαίες ζημίες, πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που είχε προειδοποίησει ότι θα ”γράψει”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v