Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2007

Το ”μίνι ματς” της Γενικής Τράπεζας

Ένα μίνι ματς μεταξύ του βασικού μετόχου της Γενικής Τράπεζας, Societe Generale, και ισχυρών μετόχων μειοψηφίας παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα στο ταμπλό του Χ.Α. η αγορά.

Προ μερικών μηνών, η Societe πλησίασε κάποιους μετόχους μειοψηφίας με ισχυρά ποσοστά, ενδιαφερόμενη να τα αποκτήσει. Οι συνομιλίες, όμως, δεν κατέληξαν κάπου καθώς υπήρχε διαφορά στο τίμημα.

Με δεδομένο ότι είχε προγραμματιστεί η αύξηση κεφαλαίου –η οποία έχει ξεκινήσει ήδη– η Societe εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ποντάροντας ότι ένα άλλο ποσοστό μετόχων μειοψηφίας δεν θα ασκήσει πλήρως ή μερικώς τα δικαιώματα που του αναλογούν. Και είναι πιθανό κάτι τέτοιο να συμβεί από πλευράς κάποιων ταμείων.

Οι Γάλλοι είναι λογικό να επιδιώκουν την ενίσχυση του ποσοστού τους σε καλύτερες τιμές, καθώς μέχρι στιγμής μόνο λεφτά χάνουν στην Ελλάδα. Με την κεφαλαιακή ενίσχυση από την τρέχουσα αύξηση υπολογίζουν ότι η Γενική Τράπεζα θα δώσει το 2008 το turn around επιτρέποντας να διαπραγματευτούν την αποχώρησή τους από την Ελλάδα με καλύτερους όρους. Αν διαθέτουν και υψηλότερο ποσοστό στο μετοχικό της κεφάλαιο, μετά την αύξηση, ακόμη καλύτερα γι’ αυτούς.

Μόνο που εν τω μεταξύ οι αγορές μετοχών Γενικής από μετόχους μειοψηφίας επαναφέρουν το αγοραστικό ενδιαφέρον στον τίτλο και δείχνουν ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν εν μέσω αύξησης και οι ίδιοι τα ποσοστά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v