Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 10 2016

Τα «Fort Seasons» και η επέλαση Κινέζων στον... Μαραθώνα!

Τα «Fort Seasons» και η επέλαση Κινέζων στον... Μαραθώνα!

Λίγες ώρες μετά τις γνωστές ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για  τα ξενοδοχεία που θα κατασκευάζονται σε ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων αφού χαρακτηριστούν ως «οχυρά» (τα περίφημα... "Fort Seasons" όπως τα αποκάλεσε χιουμοριστικά χρήστης του twitter), δύο άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης συμμετείχαν σε μια ακόμα εξαγγελία αμφισβητούμενης επένδυσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας έπρεπε να υποστούν για ώρα τον πληθωρικό δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου επένδυση 400.000.000 ευρώ από κινεζικά κεφάλαια!

Τώρα ποια ακριβώς είναι τα κεφάλαια (κάτι γράφτηκε προ ημερών για μια αγνώστων λοιπών στοιχείων εταιρεία ονόματι Dragon Tourist Holding Ltd.), ποιοι είναι οι επενδυτές, πότε θα έρθουν και πού ακριβώς θα επενδύσουν, θα σας γελάσουμε. Ούτε και οι δυστυχείς υπουργοί που συμμετείχαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου γνωρίζουν, όπως φαίνεται. 

Ο κ. Ψινάκης βρήκε, πάντως, μια ευκαιρία να «καταχεριάσει» τους δύο πολιτικούς, υποστηρίζοντας πως «ο αρχαιολογικός χώρος της περιοχής είναι κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού και γεμάτος με ξερόχορτα και καλαμιές, ενώ το υποτιθέμενο Εθνικό Πάρκο φυσικού κάλλους στον Σχοινιά δεν είναι τίποτε άλλο παρά από ένα έλος γεμάτο κουνούπια, σκουπίδια και λύματα από τους βόθρους της περιοχής».

Οι καθημερινές εξαγγελίες επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων από υπουργούς θυμίζουν σε αρκετούς τις περίφημες συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με στελέχη πολυεθνικών ομίλων που περνούσαν από την Ελλάδα.

Ούτε τότε, ούτε και τώρα όπως φαίνεται, οι συναντήσεις και οι εξαγγελίες οδήγησαν σε επενδύσεις. Χρειάζεται κάτι περισσότερο από τη φαντασία του κ. Ψινάκη και το όραμα του κ. Καμμένου για τα resorts-οχυρά!

Και κυρίως σοβαρός σχεδιασμός...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v