Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2016

Ο Αϊ-Γιώργης αρχίζει να... ευλογεί τα έσοδα της ΤΕΡΝΑ

Ο Αϊ-Γιώργης αρχίζει να... ευλογεί τα έσοδα της ΤΕΡΝΑ
Εντελώς συμπτωματικά και στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, μάθαμε ότι το αιολικό της ΤΕΡΝΑ στη βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος (Σαν Τζόρτζης) απέναντι από το Σούνιο είναι έτοιμο για λειτουργία και πρόκειται σύντομα να ηλεκτρισθεί, δηλαδή οι ανεμογεννήτριές του να τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό το δίκτυο.

Το Euro2day.gr είχε παρακολουθήσει από την αρχή το συγκεκριμένο έργο, καθώς η αδειοδότησή του πέρασε από «σαράντα κύματα» ενώ το μέγεθος των περίπου 75 μεγαβάτ και η πολυπλοκότητά του το κατέστησαν από τα πλέον δύσκολα στην υλοποίησή τους έργα εκμετάλλευσης του αιολικού δυναμικού. Αρκεί να σημειωθεί ότι η παραγόμενη ενέργεια θα μεταφέρεται με υποβρύχιο καλώδιο μήκους 40 χιλιομέτρων στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΗΣ Λαυρίου, ενώ η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών απαίτησε έργα πολιτικού μηχανικού και λιμενικά μεγάλης έκτασης.

Έτσι αυτό που αναμένεται πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του αιολικού πάρκου, και κυρίως να φανούν στα αποτελέσματα του ομίλου οι θετικές επιπτώσεις που θα έχει, λόγω μεγέθους και υψηλού συντελεστή απόδοσης, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεπερνά το 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v