Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2016

Γιατί σπάνε τα φρένα των τραπεζικών τίτλων

Γιατί σπάνε τα φρένα των τραπεζικών τίτλων

Στην αγορά κυριαρχεί η εντύπωση ότι οι μετοχές των τραπεζών δέχονται ισχυρή πίεση, λόγω της ανησυχίας ότι ο SSM θα επιβάλει στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ανάλογους με αυτούς που έθεσε στην ιταλική Monte dei Paschi di Siena.

Σύμφωνα, όμως, με χρηματιστές, οι κινήσεις των ξένων δεν φανερώνουν πανικό.

Ένα fund ήταν χθες ο βασικός πωλητής στους τραπεζικούς τίτλους.

Οι πωλήσεις του επικεντρώθηκαν στους τίτλους των Πειραιώς και Eurobank, αλλά δεν γλίτωσαν ούτε αυτοί των Alpha και Εθνικής.

Όταν η αγορά αντιλήφθηκε την πρόθεση του πωλητή να διώξει θέσεις άρον-άρον, κινήθηκε ανάλογα.

Οι αγορές βγήκαν στα χαμηλά και όπως ακούμε, από την πλευρά των αγοραστών ήταν funds με μεγάλες θέσεις σε τράπεζες και Χ.Α.

Άλλωστε, η επιβολή φιλόδοξων στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αποτελεί βασικό άξονα του story με το οποίο μαζεύτηκαν τα λεφτά στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση.

Οι μέτοχοι εν πολλοίς είναι ακόμη οι ίδιοι και ποντάρουν ότι το Brexit και τα προβλήματα των ιταλικών τραπεζών θα εξωθήσουν κυβέρνηση, τράπεζες και αρχές να δράσουν ταχύτερα, για ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.

Αν δεν υπάρξει ένα ελληνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των επισφαλειών, ο κίνδυνος για τράπεζες και μετόχους θα είναι να τους επιβληθεί λύση που πιθανώς να είναι αρκετά πιεστική, ακόμη και για τα ισχυρά σήμερα κεφαλαιακά τους αποθέματα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v