Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2007

ΟΠΑΠ-ΙΝΛΟΤ: H σύμβαση και η... ”εμπιστευτικότητα”

Ψάχναμε και ξαναψάχναμε για την περιβόητη σύμβαση/ανάθεση από τον ΟΠΑΠ στην Intralot, αλλά εις μάτην.



Τη ζητήσαμε από τα ανώτατα όργανα της διοίκησης του ΟΠΑΠ.



Κι αυτά σφύριζαν αδιάφορα απαντώντας στερεότυπα ”δεν την έχω”.

Χθες όμως η ”Ελευθεροτυπία” την αναδημοσίευσε αυτούσια στο site της και διαβάζοντάς την καταλάβαμε τι ήταν αυτό που (επισήμως) δεν επέτρεπε στην απελθούσα διοίκηση του ΟΠΑΠ να μας τη δώσει:

Μια ρήτρα... εμπιστευτικότητας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ!

Και αναλογίζεται ο οποιοσδήποτε... κακοπροαίρετος για ποιο λόγο η τότε διοίκηση μιας κρατικού ενδιαφέροντος εισηγμένης δέχτηκε να υπογράψει μια σύμβαση που έδενε χειροπόδαρα τον Οργανισμό μέσω της... ”εμπιστευτικότητας”!

Ειναι πολύ απλό:

Γίνεται ένας (πολυδιαφημισμένος) διεθνής διαγωνισμός που στοχεύει στην ανεξαρτησία του ΟΠΑΠ. Ο διαγωνισμός διαρκεί 18 μήνες και συμμετέχουν τρεις εταιρίες.

Αίφνης, έπειτα από δεκαοκταετή ενασχόληση και ταξίδια τα μέλη της Επιτροπής αρχίζουν και... παραιτούνται ένας ένας (ουδείς διερεύνησε αυτή την περίεργη... συγκυρία), ο διαγωνισμός κηρύσσεται ”άγονος”, η διοίκηση του ΟΠΑΠ καλεί ΕΝΑΝ εκ των διαγωνιζομένων (αυτόν από τον οποίο –υποτίθεται- προσπαθούσε να... ανεξαρτητοποιηθεί) και του... αναθέτει το ίδιο με τον διαγωνισμό αντικείμενο έργου για πολύ περισσότερα λεφτά, καθώς ο ίδιος ο... τυχερός είχε την εγκατεστημένη υποδομή που ήταν να αντικατασταθεί!

Και για όλο αυτό το σκηνικό, που ούτε στη Ζουαζιλάνδη δεν θα το επέτρεπαν, τσιμουδιά! Άκρα του τάφου σιωπή!

Στο εκτενές κείμενο της σύμβασης περιέχονται μερικές απαντήσεις στον προβληματισμό του ”τι έγινε εν τω μέσω της νυκτός”.

Αλλά βασικά περιέχεται και η απάντηση πώς η διοίκηση μιας (κρατικού ενδιαφέροντος, επαναλαμβάνουμε) εισηγμένης έβαλε χειροπέδες στα ίδια της τα χέρια προκειμένου να καταστεί, ιδία βουλήσει, αδύναμη να... συνδράμει στο να χυθεί άπλετο φως στα αίτια της ανάθεσης!

Ελπίζουμε ο νέος CEO του ΟΠΑΠ να αντιμετωπίσει τον Οργανισμό ως μια πολυμετοχική εταιρία, οι μέτοχοι της οποίας δικαιούνται και ισότιμη πληροφόρηση και ισότιμη υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Μπορείτε πάντως να... απολαύσετε ολόκληρη τη σύμβαση/ανάθεση του ΟΠΑΠ στην Intralot κάνοντας μια επίσκεψη στο

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=79028600

Αξίζει έστω και για... αρχειακούς λόγους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v