Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2016

Οι φήμες περί άμεσης παραίτησης Κατσέλη και οι απαντήσεις

Οι φήμες περί άμεσης παραίτησης Κατσέλη και οι απαντήσεις

Διαψεύδονται από την Εθνική οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες περί πρόθεσης άμεσης παραίτησης της προέδρου της τράπεζας, Λούκας Κατσέλη.

Στελέχη της Εθνικής παραπέμπουν στην ομιλία της κας Κατσέλη στην τακτική γενική συνέλευση, στην οποία διαβεβαίωσε τους μετόχους ότι ως πρόεδρος του Δ.Σ. θα διασφαλίσει «την έγκαιρη, ομαλή και απρόσκοπτη διαδικασία διαδοχής του Διοικητικού Συμβουλίου, μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται στο Καταστατικό και στον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας».

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κινηθεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρεσης και έγκρισης καταλληλότητας για τον νέο πρόεδρο, μια και η Λούκα Κατσέλη δεν πληροί ως γνωστόν τα κριτήρια του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης, λόγω της προηγούμενης εμπλοκής της στην πολιτική.

Νωρίτερα, στην ίδια ομιλία, η Λ. Κατσέλη είχε αναφέρει ότι οι αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ΤΧΣ και το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει το Μνημόνιο.

Θυμίζουμε ότι οι προσαρμογές των Δ.Σ. στα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα πρέπει να γίνουν ως και τον Σεπτέμβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v