Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2016

Σιωπή ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις και συστάσεις για εμπόριο

Σιωπή ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις και συστάσεις για εμπόριο

Κάθε άλλο παρά ως εθιμοτυπική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή επίσκεψη του επικεφαλής οικονομολόγου της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ Sean Ennis στην Αθήνα, ο οποίος συναντήθηκε με δημοσιογράφους.

Μάλιστα, η πρόσκληση για τη συνάντηση ανέφερε ότι ο κ. Ennis θα ενημέρωνε σχετικά με το έργο «Αποτίμηση Νόμων και Ρυθμίσεων περί του Ανταγωνισμού στην Ελληνική Οικονομία».

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το θέμα, καθώς ο ΟΟΣΑ έχει ήδη παραδώσει δύο εργαλειοθήκες μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και έπεται και η τρίτη.

Ωστόσο, ο κ. Ennis όχι μόνο δεν προέβη σε ενημέρωση για την αποτίμηση των νόμων και των ρυθμίσεων του ανταγωνισμού, αλλά αρνήθηκε διπλωματικά να απαντήσει και σε σχετικές ερωτήσεις σε διάφορα επί του ανταγωνισμού θέματα, δηλώνοντας αναρμόδιος.

Περιορίστηκε μόνο στο να διατυπώσει μερικές συστάσεις που έχει κοινοποιήσει ήδη από τις 13 Μαΐου στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι ο κ. Ennis είχε προγραμματίσει να αναφερθεί μόνο στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μάλλον στη διαδρομή προς τη χώρα μας, η ατζέντα του, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της δημοσιότητας, φαίνεται ότι άλλαξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v