Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2007

ΟΤΕ, COSMOTE και MIG: Κέρδη για... όλους

Εξαιρετική αποδεικνύεται για την αγορά η κίνηση Βουρλούμη να αποκτήσει τις μειοψηφίες της Cosmote, προσφέροντας ένα μικρό premium.

Αφενός εισρέει φρέσκο χρήμα στην αγορά. Αφετέρου αυτοί που είχαν Cosmote καταγράφουν κέρδη. Μικρά ή μεγάλα δεν έχει και τόση σημασία, σημασία έχει ότι αποχωρούν με κέρδη.

Φυσικό είναι μια μεγάλη μερίδα των θεσμικών που ρευστοποίησαν να θέλει να παραμείνει στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, είτε λόγω diversification που πρέπει να έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους είτε επειδή ”μυρίζονται” ότι ο συγκεκριμένος κλάδος μέλλει να μοιράσει συγκινήσεις (κι ενδεχομένως... κέρδη).

Ή και τα δύο.

Κι όπως είπαμε από χθες δεν ήταν τυχαία η ταυτόχρονη άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ, που φαίνεται ότι τη ”βοήθησε” η ρευστότητα από τις πωλήσεις της Cosmote, αλλά και το short covering των άτυχων που πόνταραν σε μια υποχώρηση της μετοχής του προσφέροντος (κλασική περίπτωση) και αντί αυτού προέκυψε... η αναρρίχηση!

Πάντως, όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Και η διοίκηση του ΟΤΕ που θα έχει (σύντομα) το 100% της θυγατρικής και οι μέτοχοι που πούλησαν και οι παράγοντες της αγοράς που είδαν ότι ένα μέρος της ρευστότητας επανεπενδύεται στην αγορά μας.

Μεταξύ των κερδισμένων της παρτίδας όμως (χάρη στον κ. Βουρλούμη) είναι και η... MIG, που κατέχοντας περίπου το 15,5% των μετοχών του ΟΤΕ (κάπου 76 εκατομμύρια μετοχές με εκτιμώμενο μέσο κόστος τα 22 ευρω) καταγράφει λογιστικές υπεραξίες γύρω στα 300 εκατ. ευρώ!

Καθόλου άσχημα για μια επένδυση που άρχισε προ τριμήνου...

Υ.Γ.: Υπάρχει όμως και ένα μεγαλύτερο όφελος για τη MIG: Ότι πολλοί από τους θεσμικούς που αυξάνουν σήμερα θέσεις στον ΟΤΕ με τα λεφτά του... ΟΤΕ είναι εν δυνάμει ”φίλα προσκείμενοι” στη MIG.

Κι ενδεχομένως να ποντάρουν στις υπεραξίες που μπορεί να προκύψουν από τις κινήσεις της στο... μεσοπρόθεσμο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v