Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2007

Ο ΟΠΑΠ, οι κορόνες και οι... γκρίζες ζώνες

Σωστά -από άποψη τακτικής- ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ υπεραμύνθηκε της σύμβασης εκχώρησης αποκλειστικής εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών που διαθέτει έως το 2020 ο ΟΠΑΠ, μετά τον σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα του Euro2day.

Θα ήταν παράλογο για οποιαδήποτε διοίκηση του ΟΠΑΠ να μην το πράξει.

Ως εκ τούτου μάλλον λογική από άποψη τακτικής και η κορόνα του ”δεν θα πρέπει να γίνεται καν συζήτηση για άρση του μονοπωλίου μέχρι το 2020”.

Επειδή όμως πέραν των πηχυαίων τίτλων καλό είναι να αναγιγνώσκονται και οι... γκρίζες ζώνες, η διοίκηση του ΟΠΑΠ πέρα από τις κορόνες ανέφερε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ότι προτίθεται να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μετόχων και της κοινωνίας.

Επιβεβαιώνοντας έτσι έμμεσα το δημοσίευμα του Euro2day, το οποίο σημείωνε ότι το θέμα της άρσης του μονοπωλίου θα κριθεί στο Στρασβούργο και θα αφορά όχι μόνο στην Ελλάδα -για την οποία η διαδικασία μόλις ξεκίνησε- αλλά και σε άλλες εννέα χώρες της Ε.Ε.

Κι αν στην πρώτη περίπτωση η νομοθεσία περί ελεύθερης εγκατάστασης στην ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά υπερισχύσει της αναγκαιότητας μονοπωλίου για προστασία της κοινωνίας, τότε δημιουργείται νομολογία για όλους.

Γι’ αυτό άλλωστε στην Ιταλία έσπευσαν να ανοίξουν την αγορά. Στην πλατεία Συντάγματος, βέβαια, το ξέρουν αυτό και προτιμούν να είναι έτοιμοι ”διά παν ενδεχόμενο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v