Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2007

Ο Καίσαρας, η ισονομία και η… Κεφαλαιαγορά!

Από αυτή τη στήλη πολλές φορές έχουμε υπερασπιστεί το έργο τής υπό τον κ. Πιλάβιο διοίκησης της Κεφαλαιαγοράς. Υπάρχουν όμως και σημεία που χρήζουν κριτικής, διότι άπτονται του ύψιστου αγαθού για τη λειτουργία της αγοράς, της ισονομίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν υπάρχει κάποιο δημοσίευμα με περισσότερο ή λιγότερο σημαντικές πληροφορίες για μικρή ή και μεγαλο-μεσαία εισηγμένη (μη κρατική βεβαίως), η σχετική ερώτηση από την πλευρά της Επιτροπής πέφτει… ταχύτατα, συνήθως μέσα στην ίδια ημέρα.

Από καιρό δε ορισμένοι από τους… ”παθόντες”, που καλούνται επιτακτικά να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν άμεσα τα όσα γράφονται γι’ αυτούς, παραπονούνται και λένε ότι δεν έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση εκ μέρους των αρχών.

Και ήρθε τώρα η Κεφαλαιαγορά να ρίξει… ”λάδι στη φωτιά” αυτή, με αφορμή τις πληροφορίες για συνένωση Alpha - Εθνικής.

Διότι τα σενάρια κυκλοφορούσαν -και γράφονταν- εδώ και… εβδομάδες χωρίς να γίνει καμία ερώτηση στους άμεσα εμπλεκομένους!

Η ερώτηση τελικά έγινε, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε και βγήκαν οι σχετικές επίσημες διαψεύσεις.

Η καθυστέρηση όμως ανάμεσα στην εκδήλωση των σεναρίων-πληροφοριών και στις διαψεύσεις προς την Κεφαλαιαγορά ήταν τόσο μεγάλη ώστε –δικαίως- κάποιοι κακοπροαίρετοι να υποστηρίζουν ότι ίσως ”αφού πρώτα μίλησαν μεταξύ τους με την… ησυχία τους και είδαν ότι δεν τα βρίσκουν, μετά πάλι με την ησυχία τους έβγαλαν και τις διαψεύσεις”!

Δεν ξέρουμε αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα.

Το σίγουρο όμως είναι ότι η Κεφαλαιαγορά αυτή τη φορά καθυστέρησε… χαρακτηριστικά να κινηθεί, όπως είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει να δίνονται τέτοιες ”καραμπινάτες” αφορμές για να λέει η αγορά ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση μεταξύ των μεγάλων (κυρίως των τραπεζών) και των υπολοίπων.

Το λέει και το ρητό, άλλωστε, ότι ”η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια”!

Εκτός πια κι αν δεν είναι, οπότε πώς να... φαίνεται;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v