Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2016

Τα 30 εκατ. της ΕΒΖ και η συνέλευση της ENVITEC

Τα 30 εκατ. της ΕΒΖ και η συνέλευση της ENVITEC

EBZ- υπό εκκαθάριση ΑΤΕ: Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση επέβαλε στην υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εν συνεχεία κυρώθηκε από τη Βουλή, την καταβολή 30 εκατ. ευρώ, ως έναντι αύξησης κεφαλαίου στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου προχωρά, παρά την κριτική που έχει ασκηθεί για απουσία βιώσιμου σχεδίου για την ΕΒΖ.

Για την ανακτησιμότητα της παραπάνω επένδυσης διατύπωσε άλλωστε επιφύλαξη και ο ορκωτός ελεγκτής της υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ.

Ως εκ τούτου η καταβολή των 30 εκατ. ευρώ ενδέχεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ όσα σκοπεύει να λύσει.

Η DG Comp ερευνά ήδη το θέμα, ενώ η κατά παρέκκλιση του νόμου απόφαση δεν εμποδίζει τώρα ή στο μέλλον τη διεκδίκησή τους από τους προνομιούχους πιστωτές.

 

ΕNVITEC: Αν η μετοχή της ENVITEC είχε στοιχειώδη εμπορευσιμότητα (ούτε μία συναλλαγή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο...) και μεγαλύτερη διασπορά, τότε η έκτακτη γενική συνέλευση της 23ης Αυγούστου θα είχε σημαντικό ενδιαφέρον για το επενδυτικό κοινό.

Τι προτείνεται προς ψήφιση;

Μεταξύ άλλων η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,54 ευρώ ανά σημερινή μετοχή (αντιστοιχεί περίπου στο 40% της «τρέχουσας τιμής» του τίτλου στο ΧΑ!), η επέκταση αντικειμένου δραστηριότητας και η πώληση θυγατρικής στους δύο μεγαλύτερους μετόχους.

Το όλο θέμα μάλιστα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς το ζήτημα της φετινής επιστροφής κεφαλαίου δεν είναι καινούριο, αφού είχε τεθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο.

Τότε όμως, η Γενική Συνέλευση είχε ψηφίσει αρνητικά (οι δύο από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους καταψήφισαν, σε αντίθεση με τον τρίτο σε μέγεθος μέτοχο που ενέκρινε).

Η συνέχεια επί της... χρηματιστηριακής οθόνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v