Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2016

Τα ευτράπελα στο επιμελητήριο Ελλάδας-Ιράν και η... Αγρα της ΔΕΗ

Τα ευτράπελα στο επιμελητήριο Ελλάδας-Ιράν και η... Αγρα της ΔΕΗ
ΕΛΛΗΝΟ-ΙΡΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Διαβάσαμε στο ΦΕΚ της 7ης Σεπτεμβρίου (αρ. Φύλλου 161, άρθρο 1) ότι "απαγορεύεται η συνέχιση της χρήσης του τίτλου «Επιμελητήριο» από το σωματείο με τίτλο «ΕΛΛΗΝΟ-ΙΡΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ»! Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σωματείο όχι μόνο πρέπει να αλλάξει όνομα, αλλά από εδώ και στο εξής δεν μπορεί να λειτουργεί ως Επιμελητήριο.

Επειδή δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μας παρόμοια απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, ερευνήσαμε την υπόθεση και πληροφορηθήκαμε τα εξής:

Το 2003 είχε ιδρυθεί το εν λόγω σωματείο - διμερές Επιμελητήριο. Μετά από ένα χρόνο, προφανώς αδράνησε ενώ οι διοικούντες από ό,τι φαίνεται ουδέποτε τήρησαν τα ζητούμενα του νόμου περί λειτουργίας επιμελητηρίων (ετήσια κατάθεση έκθεσης πεπραγμένων, προβλεπόμενη επικοινωνία με το υπουργείο κ.λπ.).

Μέχρι πέρυσι, η αδράνεια αυτή ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών, παρ' όλα αυτά δεν είχε δρομολογηθεί η διαδικασία απαγόρευσης της χρήσης του όρου "Επιμελητήριο".

Η διαδικασία αυτή πυροδοτήθηκε όμως μετά από ερώτημα που τέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες από το -εντελώς ξεχωριστό- Ελληναϊρανικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής του οποίου Πάτροκλος Κουδούνης πληροφορήθηκε την ύπαρξη του «επιμελητηρίου» σε μια -όχι και τόσο... ζεστή- συνάντηση που είχε, όπως μάθαμε, με τον πρόεδρο του τελευταίου Αρίστο Δωρίτη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης της ιρανικής πρεσβείας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι επικοινωνίες όμως που έγιναν με το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διαπιστωθεί του λόγου το αληθές (και νόμιμο), οδήγησαν στην επιβεβαίωση εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών ότι αυτό το Σωματείο βρισκόταν... εν υπνώσει για δώδεκα χρόνια (και προφανώς κάποιοι ξύπνησαν μετά την άρση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν), οπότε η διαδικασία για την απαγόρευση λειτουργίας ενεργοποιήθηκε.

Μοιραία αποδείχτηκε η συνάντηση...

 

ΔΕΗ: Πάνω από πέντε εκατομμύρια ωφελήθηκε η ΔΕΗ από συμβιβασμό με θιγόμενους αγρότες από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού του Άγρα.

Οι θιγόμενοι είχαν προσφύγει στα δικαστήρια και απαιτούσαν άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από το 2002 και εντεύθεν.

Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα τους καταβληθούν πέντε εκατομμύρια σε πέντε εξαμηνιαίες δόσεις των 830.000 ευρώ και μία των 850.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v